TEST: GigaWorks S750 7.1 høyttalere

GigaWorks-høyttalerne fra Creative er som navnet klart og tydelig indikerer, de største. Mer effekt, mer volum, mer bass, men blir det mer vellyd? Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

For et par måneder siden testet vi et mindre 7.1 høyttalersystem fra Creative - Inspire T7700. Vi var rimelig fornøyd med dette, men påpekte noen begrensninger i forskjellige bruksområder, særlig i forbindelse med noen typer musikk.

Denne løsningen, som altså heter GigaWorks S750, er vesentlig kraftigere. Sub'en er mye større og kraftigere, og alle syv satellitthøyttalerne er 2-veis. På Inspire T7700 var det bare front og senter-høyttalerne som var 2-veis, mens bak og sidehøyttalerne var utstyrt med fulltoneelementer.

Hvor viktig dette er kan diskuteres, men i noen tilfeller kan det være gunstig. På en av DVD-ene vi testet var det for eksempel lagt lyd fra gresshopper bak til venstre i lydbildet i en scene. Da gir diskantelementene den lille ekstra piffen, i forhold til den enklere løsningen.

Montering

Bortsett fra senterhøyttaleren, som har egen separat støtte i bakkant for plassering oppå skjerm/TV, følger det med stativer til alle satellittene, som festes med en skrue med stort plasthode. I motsetning til hos Inspire er det altså ikke behov for en stor skrutrekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer