Test hastigheten på hjemmesiden din

Det tar 30-60% lengre tid å laste ned norske nettsteder enn det burde. GIF Wizard er tjenesten som analyserer nettsteder og grafikk, og viser hvor mye raskere nettet kunne vært, uten at kvaliteten reduseres.

Publisert

Dagbladets førsteside tar 16 sekunder lenger tid å laste ned enn nødvendig. DinSide krever 9 sekunder mer enn den burde (men vi lover å skjerpe oss). SOL bruker 12 sekunder ekstra av din tid.

Vi fant ingen norske nettsteder som var bra nok: VG: 9 sekunder, Nettavisen: 9 sekunder, Aftenposten: 8 sekunder. Men Dagsavisen er verst, 12 av 30 sekunder går bort til tull og tøys. (Alle tallene er beregnet for et vanlig 28.800 modem.)

Vi snakker ikke om telelinjer, modemer eller noe slikt. Det er ganske enkelt slik at grafikken du ser på en nettside ofte inneholder informasjon som ingen får se, og som aldri blir brukt. Det er lett å fjerne denne informasjonen, hvis man vet hva man gjør.

Alt er online

GIF Wizard er for en gangs skyld en internettjeneste som fortjener sitt navn: Den er magisk. Og fryktelig enkel å bruke.

På forsiden til tjenesten kan du skrive inn URLen (webadressen) til din egen hjemmeside, eller til en hvilken som helst annen side på nettet. GIF Wizard laster inn alle filene på denne siden, og tester hver og en, inkludert de minste.

GIF Wizard lager en detaljert men lettfattelig rapport, hvor du først får vite hvor lang tid det tar for folk å hente ned sidene dine. Deretter får du vite hvor effektiv grafikken på sidene dine er, oppdelt etter GIF og JPG. Du får til og med vite hvor effektiv HTML du har skrevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer