TEST: Helt ny Internet Explorer

Internet Explorer 8.0 RC1 - Ny nettleser - småfikse løsninger.

Publisert
Sist oppdatert

Nettleserkrigen gjelder først og fremst for de spesielt interesserte, de aller fleste andre bruker det som er for hånden og tenker ikke over at de har noe valg. Men det er tildels store forskjeller på resultatet av jobben en nettleser gjør, som er å presentere et nettsted eller en tjeneste.

Både på plassering av grafiske elementer og justering av tekst skiller nettleserne seg fra hverandre. Men forskjellene er som regel ikke større enn at man ikke registrer det bortsett fra når man sammenlinger to nettlesere side ved side.

Store funksjonelle forskjeller kan derimot oppstå når man bruker nettleseren til å kjøre større og mer komplekse tjenester. Spesialutviklede løsninger kan risikere å ikke kjøre i alle nettlesere, spesielt ikke hvis det er noe annet enn standard PCer vi har med å gjøre.

Større krav

For nettleseren blir hele tiden viktigere etter som stadig mer programvare benytter seg av nettleseren som arbeidsmiljø. Spesielt viktig blir dette når du skal kjøre programvare som befinner seg et eller annet sted i tåkeheimen (CloudComputing) og du er prisgitt tjenesteleverandøren, nettforbindelsen og en kompatibel nettleser for å få gjort jobben eller utført tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.