TEST: Her knuses Vista av XP

Har du en PC med rimelig Celeron-prosessor bør du styre unna Vista, i hvert fall hvis du er opptatt av ytelse.

Publisert
Sist oppdatert

Før påske presenterte vi en sammenligningstest av noen av de mest populære Intel-prosessorene. Vi kjørte en rekke ytelsestester på én og samme PC med Windows Vista installert.

Les første del av testen: Hvilken prosessor yter best i Vista?

Nå har vi tatt for oss to av prosessorene og kjørt de samme testene om igjen på samme PC, men denne gangen er Vista byttet ut med sin aldrende, men fortsatt svært populære forgjenger Windows XP. Prosessorene det er snakk om er:

Intel Celeron 430 (1,8 GHz), ca-pris: 350 kronerIntel Core 2 Duo 8400 (2 x 3 GHz), ca-pris: 1.500 kroner

Ren maskin

For de teknisk interesserte kan vi nevne at PCen vi benyttet til testen er bygd på et MSI-hovedkort med P35-brikkesettet fra Intel. Den har 2 GB minne (DDR2 800 MHz), en 500 GB Seagate 7.200 rpm harddisk, 20x SATA DVD-brenner fra Samsung og et PCI-E skjermkort basert på Nvidia Geforce 8500GT.

I begge tilfeller har vi kun installert 32-bits versjoner av operativsystemet med alle enhetsdriverne, og alle tilgjengelige oppdateringer fra Microsoft (Vista var oppgradert til SP1). I tillegg installerte vi kodeker, Media Player Classic, SlySoft CloneDVD Mobile og Passmark Performance Test 6.1 som ble brukt under noen av ytelsestestene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer