Samletest av spillhodesett

TEST: Hodetelefoner for spilling

Her ser du hvilke vi anbefaler og hvilke du bør styre unna.

SPILLHODESETT: Vi testet fem trådløse spillhodesett. Best i test-stempelet får Logitech G933. Foto: Pål Joakim Pollen.
SPILLHODESETT: Vi testet fem trådløse spillhodesett. Best i test-stempelet får Logitech G933. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for tilbehør til spill-PC-er er omfattende, og består av alt fra avanserte PC-mus til spesialbygde kontorstoler som skal holde spilleren komfortabel i flere timer. Det stanser faktisk ikke der, for på Kickstarter har det dukket opp noe så spesielt som en spillhanske som lover å gi deg en fordel.

For oss er det spesielt to ting som er viktige, god lyd- og bildekvalitet. Så kan man også legge til mus, tastatur og eventuelt kontroller på den listen, men en solid, visuell opplevelse sitter i førersettet, og gode spillhodesett kan bidra stort på denne fronten.

Hvilket skal man velge?

Det kan være vanskelig å finne frem i jungelen med spillhodesett, for det er faktisk ganske mange å velge mellom. Derfor har vi samle fem trådløse hodesett fra fem ulike produsenter i den samme prisklassen, for å hjelpe deg litt på vei.

Vi har bedømt dem på kriterier som komfort, spillyd, kvalitet på mikrofon og hvor omfattende den tilhørende programvaren er.

Spesielt sistnevnte er interessant fordi hvis programvaren er god og omfattende, kan man få enda mer ut av spillhodesettet sitt. I enkelte tilfeller kan man fintune lyden slik at den blir akkurat slik man ønsker, eller man kan tilpasse lysene så de synkroniserer med Philips Hue smartbelysning.

For å teste hvor godt de ulike spillhodesettene sitter på hodet, har jeg fått med meg min samboer. Vi har forholdsvis ulik hodefasong og -størrelse slik at man da får flere inntrykk av hvordan hodesettene sitter på hodet.

Modellene vi har testet er:

 • Corsair VOID Pro.
 • HyperX Cloud Flight.
 • Logitech G933 Artemis Spectrum.
 • Razer ManO’War.
 • Steelseries Arctis 7.
Vi testet fem trådløse spillhodesett. Foto: Pål Joakim Pollen.
Vi testet fem trådløse spillhodesett. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Et lite tips: Mange butikker som selger forbrukerelektronikk har produktene utstilt, slik at man kan prøve dem for å sjekke hvor godt de sitter på hodet, før man eventuelt går til innkjøp.

Corsair VOID Pro

Begge i testpanelet ble raskt enige om at Corsair Void Pro sitter dårligst på hodet. Komforten er ikke dårlig, det er bare det at Void Pro ikke like tette som de andre modellene. Beveger man hodet litt for raskt, risikerer man at hodesettet faller av. Dette er forresten det eneste spillhodesettet av de fem modellene som ikke består av 99 prosent hardplast. Delen mellom hodebøylen og klokkene er utformet i metall og bidrar til å øke kvalitetsfølelsen.

Corsair Void Pro er hodesettet som sitter dårligst på hodet. Foto: Pål Joakim Pollen.
Corsair Void Pro er hodesettet som sitter dårligst på hodet. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Corsair leverer en forholdsvis omfattende programvare, kalt iCUE, der man kan tilpasse ting som lydbildet, lysene, se batteristatus, oppdatere Void Pro-fastvaren og andre ting.

En artig ting er i stedet for små, kort bip når man slår av/på mikrofonen, kan man aktivere stemmemeldinger. Da hører man en kvinnestemme si "mic off" eller "mic on" når man endrer posisjonen på mikrofonen. Ja, for Void Pro har den smarte løsningen at man vipper mikrofonen 90 grader opp for å dempe den. Man kan også trykke på demp-knappen på venstre øreklokke, og da ser man at mikrofonen er deaktivert ved at den lyser rødt.

Oppgitt batteritid: Opptil 16 timer.

Både øreklokkene og mikrofonen lyser opp. Foto: Pål Joakim Pollen.
Både øreklokkene og mikrofonen lyser opp. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Spillyden er helt strålende med Void Pro. Faktisk er det få forskjeller mellom de fem spillhodesettene på dette punktet, foruten at vi syns at Razer ManO’War everer i overkant mye bass, noe som både gjelder under spilling og musikk.

Corsair Void Pro kommer dårligst ut i denne testen, noe som, i tillegg til at de sitter dårligst på hodet, skyldes en trøblete volumkontroll som ikke alltid fungerer ved at den skal – enten ved at den ikke endrer volumet eller ved at volumet går ned når man forsøker å øke det – samtidig som mikronen ikke er like god som de andre.

Dermed ender vi opp på en treer på terningen, som indikerer at du får litt mindre for pengene enn vi forventer dersom du velger dette hodesettet.

Testresultat

Corsair VOID Pro

God og omfattende programvare, velbalansert lyd.

Skuffende mikrofon, dårligst komfort av samtlige, knotete volumkontroll.

Razer ManO'War

De største spillhodesettene i testen, har samtidig den minste USB-pinnen for å sette i PC-en. Den stikker ikke mer enn en centimeter ut fra PC-en og det er mindre risiko at man bøyer den, eller interne komponenter, hvis man skulle være uheldig.

Razer ManO’War er digre. Foto: Pål Joakim Pollen.
Razer ManO’War er digre. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Razer er kjent for å integrere RGB-lys i sine produkter. Foto: Pål Joakim Pollen.
Razer er kjent for å integrere RGB-lys i sine produkter. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Hva komfort angår, er testpanelet noe delt. Undertegnede syns at de, tross størrelsen, sitter lett og godt mot hodet og ørene, mens samboer, med et litt mindre hode, syns de rett og slett blir for store og plasserer Razer nest nederst på dette området.

Foruten Artcis 7, som for øvrig ikke har en tradisjonell bøyle, er Man O War den med minst polstring for hodepunnen. De digre klokkene er derimot tykke og gode.

Også her sitter det mest av knapper og kontakter på venstre øreklokke:

 • På-knapp.
 • Volumhjul for mikrofon.
 • microUSB for lading.

På høyre øreklokke sitter det et volumhjul for lyden og et lite hulrom for plass til USB-pinnen. I esken medfølger det også en liten "dokk" med kabel slik at man kan dytte USB-pinnen i den og plassere dokken der man ønsker.

Oppgitt battertid: Opptil 14 timer.

Som seg hør og bør for et Razer-produkt, er de utstyrt med lysende produktlogoer på hver klokke som kan tilpasses mer eller mindre slik man ønsker det. Dette gjør man i programvaren Razer Synapse som man irriterende nok må opprette konto for å bruke.

Lyden er litt mindre balansert enn de modellene fra HyperX, Logitech og Steelseries, og det er veldig mye bass i disse. Det gjør seg godt i skytespill og musikk som hip hop, men ikke like godt i spill der man ønsker at flere detaljer kommer frem.

Steelseries Arctis 7

Her er faktisk noe så sjeldent som et tilbehør til spill-PC-er som ikke har lys. Steelseries Arctis 7 har, som Cloud Flight, et forholdsvis enkelt design og hadde det ikke vært for mikrofonen, ville man muligens tro det var et helt vanlig par med hodetelefoner.

Steelseries Arctis 7 er det eneste spillhodesettet uten lys. Foto: Pål Joakim Pollen.
Steelseries Arctis 7 er det eneste spillhodesettet uten lys. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Steelseries falt på en litt annerledes hodebøyle. Vi er fornøyde med komforten. Foto: Pål Joakim Pollen.
Steelseries falt på en litt annerledes hodebøyle. Vi er fornøyde med komforten. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Arctis 7 finnes for øvrig i både hvit og svart. Vår testmodell er i svart. Felles for de fem spillhodesettetene vi har testet, er at det går i svart plast. Det gjør oss litt usikre på holdbarheten, men som alt annet her i verden: Behandler man ting pent, holder de seg lenger.

Oppgitt batteritid: 24 timer.

De ovale øreklokkene er utformet i et mykt stoff som ligger behagelig mot hodet og ørene. Hodebøylen er litt annerledes fra de andre modellene og er et mykt og elastisk bånd som tilpasser seg etter brukerens hodestørrelse. Hva komfort gjelder, kom Arctis 7 blant topp 3 i denne samletesten

Som Logitech G933, har også Arctis 7 støtte for virtuell surround. Ettersom det fortsatt bare er to høyttalerelementer, ett på hver side, er det noe vi fremdeles ser på som en gimmik. Det betyr at man vil slite med å fastslå om hvor for eksempel det skytes fra. Vi er av den oppfatning at enn så lenge gjør vanlig stereolyd like god nytte.

Testresultat

Steelseries Arctis 7

Behagelige, god stereolyd, ganske god batteritid.

Mikrofonen er ikke mer enn OK

HyperX Cloud Flight

Dette er modellen som kan beskrives som den minst prangende i testen. Mens man ofte ser spillhodesett som er digre og med mange lys, er Cloud Flight fra HyperX i den andre enden av skalaen. Napper man ut den avtakbare mikrofonen, ser det ut som et helt vanlig par hodetelefoner.

HyperX Cloud Flight er desidert best på komfort. Pål Joakim Pollen.
HyperX Cloud Flight er desidert best på komfort. Pål Joakim Pollen. Vis mer
HyperX viser at belysningen ikke trenger å være prangende. Foto: Pål Joakim Pollen.
HyperX viser at belysningen ikke trenger å være prangende. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Cloud Flight er for øvrig modellen som begge i testpanelet syns er den mest komfortable. Øreklokkene og hodebøylen er utformet i falskt skinn og har såkalt minneskum på innsiden, og de ligger godt mot hodet under at det føles for trangt. Cloud Flight er malen på hvordan man lager komfortable hodetelefoner.

De er riktig nok ikke helt uten belysning. På hver øreklokke sitter det en diskré HyperX-logo med lys som enten kan lyse konstant rødt, pulsere eller være avslått.

I tillegg til komfort, er HyperX best i klassen på batteritid. Fra 13 timer med lys påslått til 30 timer uten belysning, kan ingen andre skilte med.

Lydkvaliteten er også noe Cloud Flight skårer høyt på. Mens andre modeller har virtuell surroundlyd, som vi fortsatt mener er en gimmik, har HyperX-klokkene vanlig stereolyd. De er velbalanserte og man får med seg hver minste detalj enten man spill «Battlefield V», kjører en av de heftige bilene i «Forza Horizon 4» eller spill med mer dialog, som for eksempel «The Witch 3».

HyperX Cloud får anbefalt produkt-stempel.
HyperX Cloud får anbefalt produkt-stempel. Vis mer

Mikrofonen er også solid og tilbakemeldingene fra motparten er at de hører oss klart og tydelig enten man snakker via Skype eller spiller. Merk dog at mikrofonen kun fungerer i trådløs modus. Kobler man til kabelen, får man kun lyd. Med en solid batteritid bør uansett dette ikke være et problem.

Det som trekker ned for Cloud Flights del er en litt mangelfull programvare. Man kan ikke gjøre stort mer enn å se batterinivå og justere volum på lyd og mikrofon. De to sistnevnte tingene kan man uansett gjøre direkte på klokkene.

Vi kan varmt anbefale HyperX Cloud Flight som nesten kapret førsteplassen i denne samletesten. Hvis du klarer deg uten tilpasningsmulighetene testvinneren leverer, er Cloud Flight et ordentlig godt alternativ.

Testresultat

HyperX Cloud Flight

Skikkelig komfortable, best batteritid av samtlige, god og detaljrik lyd og bra kvalitet på mikrofonen.

Litt begrenset programvare og valgmuligheter.

Logitech G933 Artemis Spectrum

Mens Cloud Flight fra HyperX ble beskrevet som et spillhodesett med et enkelt design, kan ikke det samme sies om Logitech g933. Dette er et spillhodesett som er store med mange knapper og mye lys. I starten fremstod de som store og ikke spesielt behagelige, men de har vokst på meg i løpet av testperioden. Dog er de et stykke under nevnte Cloud Flight på denne fronten.

De er store, men faktisk et av hodesettene som sitter best på hodet. Foto: Pål Joakim Pollen.
De er store, men faktisk et av hodesettene som sitter best på hodet. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Logitech G933 er modellen med de heftigste lysene. Foto: Pål Joakim Pollen.
Logitech G933 er modellen med de heftigste lysene. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer

Både øreputene og hodebøylen er utformet i stoff som i starten sitter litt hardt mot hodet. Det virker som de blir mykere etter hvert. Øreklokkene har et rektangulært design mens de andre modellene vi har testet, enten har ovale eller sirkelformede klokker.

På venstre klokke sitter alt av betjening og kontakter som inkluderer:

 • Strømbryter.
 • Tre programerbare knapper.
 • Knapp for demping av mikrofon.
 • Et hjul for å justere volum
 • Minijack for kablet bruk.
 • microUSB for lading.

Hver klokke har også skjulte rom. På den venstre kan man plassere USB-pinnen, man kobler til PC-en, når hodesettet ikke er i bruk. På andre side finner man et utbyttbart batteri.

Logitech G933 er best i test.
Logitech G933 er best i test. Vis mer

Mikrofonen er skjult i venstre øreklokke når den ikke er i bruk, og man kan enkelt vippe den ned når man skal snakke med andre. Den har en utskyvbar del som justeres i ulike vinkler, for eksempel å peke den nærmere munnen.

Oppgitt batteritid: 8 timer med lys, 12 timer med lys avslått.

Logitech kan også skilte med en omfattende programvare. Her kan man justere lysene på alle mulige måter, se strømforbruket i sanntid(!), se gjenværende batteritid, stille inn de programmerbare knappene og tilpasse lyden ved for eksempel å skru av eller på surroundlyden. Alt i alt leverer Logitech den mest omfattende programvaren og det er ikke måte på hvordan man kan tilpasse G933.

Logitech G933 helt i toppsjiktet med et balansert og detaljrikt lydbilde enten man spiller «Battlefield V», «Forza Horizon 4» eller indieperlen «Unravel Two».

På tross av at batteritiden på G933 er svakest av samtlige i testen, mener vi at det positive som lydkvaliteten, tilpasningsmulighetene og at de er såpass behagelige, veier opp for det. Vi kårer dermed Logitech G933 Artemis Spectrum til best i test.

Testresultat

Logitech G933 Artemis Spectrum

Omfattende programvarem, god lyd og mikrofon, utbyttbart batteri, OK komfort

Litt store, svakere batteritid enn de andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer