TEST: Hodetelefoner i særklasse

Det er ikke bare enkelt å kåre en vinner når en beveger seg opp i skyene. For dette er hodetelefoner for deg som virkelig liker musikk - og god lyd.

IKKE BESKJEDNE: Denon AH-D2000 er én av de seks parene med hodetelefoner vi har testet. De er alt annet enn beskjedne, verken i forhold til utseende eller lyd.
IKKE BESKJEDNE: Denon AH-D2000 er én av de seks parene med hodetelefoner vi har testet. De er alt annet enn beskjedne, verken i forhold til utseende eller lyd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lyd er en så subjektiv størrelse at man helt sikkert kunne veltet det gamle Romerriket bare ved å kaste et par-tre hodetelefoner inn i keiserpalasset og bedt de høye herrer bli enige om hvilken modell som låt best.

Hvis du virkelig vil komplisere bildet kan du legge ved en prislapp på 3000 kroner. Da er provokasjonen for mange komplett, for hvem betaler vel slike monstrøse summer for et sett hodetelefoner?

Høyt nivå

Vel, mange gjør faktisk nettopp det, og med god grunn viser det seg. Vi har hatt seks hodetelefoner på testbenken som alle koster pluss/minus 3000 kroner, og kvalitetsnivået er jevnt over så høyt at alle med støykritiske naboer, familie og eventuelle lyttevaner som strekker seg godt forbi midnatt bør sjekke om lommeboka har kapasitet til å tynes ytterligere denne eller neste måned.

Det er likevel et par-tre ting du bør ha klart for deg når du leser denne testen.

For det første er dette i hovedsak ikke hodetelefoner som reduserer støy. Tvertimot - de fleste av dem sprer støy i større eller mindre grad. Med unntak av Beats by Dr. Dre-modellen er alle hodetelefonene "åpne" eller "halvåpne", som betyr at designet gjør at lyd slipper både ut og inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.