TEST: hp hjemmeserver

Vi tester den lille søte serveren til hp mot den store stygge hjemmebygde...

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet en del artikler om hjemmeservere, om hva slags maskiner man kan bruke, bygging, oppsett og alternative operativsystemer.

Det tar tid å bygge og sette opp sin egen server, men et slikt prosjekt kombinerer både hobby og nytte. Derfor er det ingen belastning for de som velger å gjøre dette, snarere tvert i mot.

Men for de som ikke er interessert verken i å bygge eller installere en hjemmeserver, har det kommet løsninger som kan fåes over disk. Disse er bygget på spesialtilpasset maskinvare, og kjører Windows Home Server som operativsystem.

Den første av disse som vi har fått tak i er MediaSmart Server fra hp. Du kan se bilder og lese om hva den byr på i vår første artikkel, som du finner her.

På testbenken

Vi kommer til å teste denne serveren i flere omganger, i første omgang er det oppstart og overføring av store filer vi tester. Så kommer vi tilbake til flere tester og sammenligninger etter hvert.

Å komme i gang

Maskinen kommer med ferdig installert programvare, den skal bare settes opp og klargjøres før bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer