TEST: HP MediaSmart Server EX490

Hjemmeserver for deg som ikke nødvendigvis liker å bruke tid på utenomsnakk.

TÅRNFRYD? HP MediaSmart Server EX490 er mindre enn den ser ut på dette bildet, og ikke bråker den noe særlig heller. Prisen skurrer derimot litt.
TÅRNFRYD? HP MediaSmart Server EX490 er mindre enn den ser ut på dette bildet, og ikke bråker den noe særlig heller. Prisen skurrer derimot litt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finnes det noen grense for hvor mye lagringsplass vi trenger? Sannsynligvis, men ingen tør komme med et konkret tall av frykt for å bli som han fyren som en gang sa at "Internett vil bli en flopp".

HPs siste skudd på stammen av media- og lagringsservere har plass til fire interne harddisker (3.5"), og kan teoretisk sett tilby hele 17TB lagringsplass. Den plassen kan brukes til alt fra sikkerhetskopiering til lagring av videoer, musikk og bilder, og til å kjøre egen programvare som gir boksen utvidet funksjonalitet - omtrent slik virkeligheten er med en PC, med andre ord.

Vi sier forøvrig "teoretisk" fordi du internt i MediaSmart Server per i dag bare får plass til maks 8TB fordelt på fire harddisker - det finnes ikke større interndisker enn 2TB for øyeblikket -, og fordi du må ty til ekstern hjelp via de fire USB-utgangene og den ene eSata-porten for å nå 17 terabyte.

Dette er uansett lagringsplass nok for de fleste, i det minste for noen måneder framover, selv om den ene terabyte-disken fra Seagate som HP har forhåndsinstallert i EX490 muligens er for beskjeden begynnelse å regne for tunge brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.