TEST: Hvilken g-kombinasjon er raskest?

Vi har testet den trådløse ytelsen mellom 5 nettverkskort for bærbare og 3 rutere, alle mot alle. Litt forskjell ventet vi oss, men her var det faktisk til dels store avvik.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har målt og målt, og målt og målt... Vi har rebootet, reinstallert og kjørt gjennoppretting og målt videre.

Vi har altså målt hastigheten på overføring av en 100 MB fil fra vår stasjonære PC plassert ved siden av det trådløse aksesspunktet til vår bærbare, plassert i tre forskjellige etasjer.

Vi har testet tre rutere/aksesspunkt og 5 kort i alle kombinasjoner. Den fjerde ruteren i samlingen - Connect2air fra Fujitsu Siemens - nektet å samarbeide i denne omgang, så den kommer vi tilbake til når den har vært til observasjon eller utskifting...

Dramatiske forskjeller

Det er faktisk større sprik mellom kombinasjonene av ruter/aksesspunkt og kort enn det er mellom de forskjellige avstandene. Det hadde vi ikke ventet, men det var det vi målte.

Den kombinasjonen som gjennomgående hadde best ytelse i de forskjellige situasjonene var faktisk ASUS aksesspunkt og ruter sammen med ASUS nettverkskort.

Men også i kombinasjon med de andre aksesspunktene var ASUS-kortet i toppsjiktet. Kortet er utstyrt med en vippbar antenne, målingen med denne i vertikal posisjon er merket med * i tabellene. Det interessante er at hva som er den beste posisjonen varierer med plassering i forhold til aksesspunktet. Men det er mer praktisk å vippe den lille antennen enn å vri hele den bærbare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer