TEST: Intel Pentium Prescott

Snart kommer alle AMD64-PCene på testbenken, men vi har varmet opp med å teste en Intel-basert maskin, i samme prisklasse. Hva må AMD-gruppa forholde seg til?

TEST: Intel Pentium Prescott
Publisert
Sist oppdatert

Intel-baserte PCer er i ferd med å gjennomgå et generasjonsskifte. De forrige brikkesettene og prosessorene er på vei ut, og de nye er i ferd med å overta.

Det vil si at brikkesettene 865 og 875, samt prosessorsokkel 478 er på vei ut.

Brikkesettene 915 og 925 er nå tilgjengelige i mange varianter fra en rekke produsenter, med den nye prosessorsokkelen med 775 forbindelser.

Det viktigste med de nye brikkesettene er støtte for DDR-2 minne, PCI Express, fire S-ATA-kanaler, RAID (”Matrix Storage Tehnology”), ny grafikkdel og ny flerkanals lyd-del.

Det er også nye uavhengige og raskere forbindelser mellom minne, prosessor, grafikk, tilleggskort, lagringsenheter og inn/ut-porter. Dette gjør at de forskjellige delene av datatrafikken kan gå i full hastighet, uavhengig av hverandre, uten å måtte konkurrere om bus-kapasitet.

Maskinen vi har bygget er basert på 915-brikkesettet og er utstyrt med en 3 GHz Pentium 4 prosessor, eller 530 som den nå heter.

Utvalget av komponenter er gjort med hensyn til ”mest for pengene”, og ikke de raskeste, største og dyreste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer