TEST: Iomega HDD 250 GB ekstern harddisk

Trenger du ekstra lagringsplass? Her er en ekstern løsning som i tillegg tar automatisk backup av dataene på den interne harddisken i PCen din.

TEST: Iomega HDD 250 GB ekstern harddisk
Publisert
Sist oppdatert

Iomega har hatt et bredt tilbud av lagringsmedier gjennom tidene, siden salget av Zip-drev ikke lenger var tilstrekkelig til å dekke brukernes behov. Vi har sett mange forkskjellige løsninger basert på harddisker, som har blitt modernisert etter hvert som selve diskene har blitt mer kapable.

Disken vi har testet er på 250 GB og sitter i et kabinett av plast med samme design som tidligere modeller, men grensesnittet er nå både USB 2.0 og FireWire. Dette er en trend som mange produsenter støtter, der hvor det konkurreres om standarder kjører man en helgardering, enkelt og greit. Det ser vi både på eksterne harddisker og DVD-brennere.Disken har ekstern strømforsyning, og det er to FireWire-porter og en USB-port. Denne støtter både USB 2.0 og USB 1.1, siden standarden er kompatibel nedover mot den eldre og langsommere utgaven.

Det sitter også en vifte i bakkant av kabinettet, og Iomega-disken støyer en god del mer, sammenlignet med løsninger som ikke har vifte, som Aludisk som vi har testet nylig.

Ytelse

På lese og skriveytelse koblet til PCen med FireWire ligger Iomega HDD helt i toppklasse, sammenlignet med de imponerende resultatene som vi fikk med Aludisk tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer