Test: Iomega REV - ny rask backup

Når tape blir for langsomt og DVD blir for smått - vi tester Iomega REV - hardiskbasert backupløsning med kassetter.

Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetskopiering er kjedelig, det er noe de færreste tenker på, helt til de gjerne skulle hatt det. Og da er det for sent. Etter å ha mistet viktige data, og brukt dager på å rekonstruere det man kan, tar man kopier og sikrer dataene. Men så slapper man gjerne av med hensyn til sikkerheten etter en tid.

Iomega REV representerer et stort framskritt i forhold til de alternative løsningene, som tape eller optiske medier. Tape er tregt og sekvensielt (man må spole dit dataene ligger), påliteligheten er heller ikke alltid den beste. Optiske medier, som skrivbare CD eller DVD, har for liten kapasitet, og krever hyppige skift av plater.

REV er mye raskere og har med 35 GB ukomprimert og opptil 90 GB komprimert, rimelig stor kapasitet.

Installasjon

Vi testet den interne utgaven, med vanlig IDE-grensesnitt. Den er i 3.5-tommers format, og passer altså i samme åpning som en diskettstasjon.

For å kunne bruke REV'en må det installeres en driver. Dette er en del av den automatiske installasjonen, som også installerer det automatiske backup-programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer