TEST: ION Slides 2 PC

En rask løsning for de med skuffene fulle av filmstrips.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes store mengder bilder på film av ymse slag i de tusen hjem, både negativer og lysbilder. Her gjemmer det seg ganske sikkert mange skatter, noen man vet om, andre kommer gjerne som overraskelser.

Men for å få disse skattene fram i lyset eller rettere sagt opp på skjermen, så må de skannes. I dag går vi ikke til fotobutikken og bestiller kopier, vi rigger heller ikke opp et aldrende lysbildeapparat - om det finnes. Bilder er best på skjerm, hvis man da ikke snakker om helt spesielle installasjoner og situasjoner. Nostalgikerne ser vi bort fra i denne sammenhengen.

Problemet er hva slags skanner man skal velge. En halvproff filmskanner koster fort mange tusen kroner, og det er ikke noe problem å finne slike til over 20 000 kroner. Men det finnes rimeliger løsninger. Mange flate bordskannere har adaptere for skanning av film, og det finnes små og rimelige filmskannere til en rimelig penge.

ION Slides 2 PC er definitivt en av de rimeligste filmskannerne, prisen hos de fleste nettbutikkene ligger på litt over en tusenlapp, noen steder enda lavere.

Hvor bra må den være?

Hva som er bra nok varierer. Entusiasten krever høyere kvalitet enn de som først og fremst vil ha bildene over på PC for å kunne arkivere, sortere og vise dem fram en gang i blant for onkler og tanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.