TEST: iPhoto '09

Faces, places og andre godbiter.

TEST: iPhoto '09
Publisert
Sist oppdatert

Apple har nettopp lansert en ny iLife-pakke, som består av programmene iPhoto (bildeorganisering/redigering), iMovie (videoredigering), GarageBand (musikkprogram), iDVD (for å lage DVDer med spenstig innhold) og iWeb (for å lage websider). De største oppgraderingene finnes i iMovie, Garageband og, dagens produkt, iPhoto.

Årets største nyheter er det Apple har kalt Faces og Places. Du trenger ikke veldig god karakter i engelsk fra ungdomsskolen for å skjønne at dette dreier seg om ansikter og steder.

Hvem er hvem?

For å begynne med ansiktene, har iPhoto '09 nå fått funksjonalitet for å gjenkjenne ansikter i bilder. Dette innebærer at du trener opp programmet til å skille personer fra hverandre, og første gang du starter iPhoto '09, analyserer programmet alle bildene du måtte ha lagt inn i din gamle iPhoto-versjon. Prosessen tar en god stund, selvsagt litt avhengig av prosessorhastighet og antall bilder, men har du et par tusen bilder i arkivet, snakker vi en prosess som brått kan ta noen timer; i hvert fall hvis du bruker maskinen samtidig.

Når alle ansiktene så er funnet, må du fortelle hvem som er hvem. Dette er løst veldig elegant - du går inn på et bilde, trykker på "navn"-knappen og får da se firkanter over ansiktene iPhoto har oppdaget. Deretter klikker du på etiketten og skriver navnet på personen, og når du har gjort det, kan du se andre bilder iPhoto også mener at vedkommende er med på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer