MateBook 13 og Surface Laptop 3

TEST: Klasseforskjell

Huaweis nyeste bærbare møter Microsoft tredje laptop til dyst.

HUAWEI MOT MICROSOFT: MateBook 13, til venstre, utfordrer Surface Laptop 3 i PC-duell. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HUAWEI MOT MICROSOFT: MateBook 13, til venstre, utfordrer Surface Laptop 3 i PC-duell. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Huawei har imponert stort i løpet av selskapets forholdsvis korte tid i PC-markedet, og spesielt MateBook X-serien har fått gode skussmål av Dinside-redaksjonen.

Microsoft er også relativt ferske i PC-markedet, med første lansering i 2012. Selskapet har holdt på siden 80-tallet, men det var først forrige tiår at de lanserte egne maskiner.

Nå møtes selskapene til dyst i en PC-duell på Dinsides testbenk.

I det ene hjørnet har vi nye MateBook 13 med tiende generasjon Intel Core i7-prosessor, dedikert grafikkort fra Nvidia, berøringsfølsom skjerm på 13 tommer og hele 512 GB SSD-lagring om bord.

I det andre er Surface Laptop 3 med tiende generasjon Intel i5-prosessor, integrert grafikk fra Intel, berøringsfølsom skjerm på 13,5 tommer og 256 GB SSD-lagring.

Under kan du se spesifikasjonene i sin helhet:

Vi starter denne duellen med skjermene.

Microsoft sverger til 3:2-skjermer på sine Surface-maskiner og det er positivt å se at Huawei kjører samme løp. Faktisk hadde vi likt å se at flere PC-produsenter omfavnet dette formatet, som gir mer arbeidsplassen i høyden og som ikke føles like trangt og lav som for eksempel 16:9-skjermer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.