TEST: Kvasir 3.0

Nytt søk lansert i dag.

TEST: Kvasir 3.0
Publisert
Sist oppdatert

Kvasir lanserer i dag en oppgradert versjon av sin søketjeneste, som de, ikke veldig ubeskjedent, har kalt Søk 3.0, der de sammenligner den nye tjenesten med å gå over fra DOS til Windows.

I samme åndedrag har søkemotoren også fått en visuell oppussing der også både logo og farger er nye.

Med den nye søkemotoren samler Kvasir flere typer innhold, slik at både bildesøk, nyhetssøk, bedriftssøk, kartsøk, leksikonoppslag etc. er samlet på én og samme side, men der du også kan bytte mellom ulike flipper for kun å vise en av dem.

For Kvasir er det først og fremst den norske delen av Internett som står i sentrum, og selv om søkeresultatene leveres av Google, er vektingen tydeligvis gjort annerledes enn om du bruker Google for å søke.

Så la oss hoppe rett i det og vise eksempel på et søkeresultat etter det hotteste emnet akkurat nå; Svineinfluensa:

Som du ser er de ulike treffene gruppert i bokser. I tillegg kan du klikke på de ulike søketypene dersom du kun er interessert i for eksempel bildesøket.

Kvasir har også en solid database over firmaer, så dersom søket ditt også gir treff i firmadatabasen, blir disse lagt på toppen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.