TEST: LaCie FireWire 800 ekstern disk

FireWire finnes nå i en dobbelt så rask utgave, på papiret. De nye eksterne diskene fra LaCie støtter både den nye og gamle varianten, og forskjellen er påtagelig.

Publisert
Sist oppdatert

IEEE 1394b eller FireWire 800 er ikke nytt, det har vært standard på enkelte Mac-modeller i over et år. Men på PCer er det fremdeles tilleggskort som gjelder, 1394b er ingen standard port på hovedkort.

Eksterne lagringsenheter med 1394b har også blitt lansert for over et år siden, og etter hvert dukker det opp stadig flere alternativer på markedet. Men spesielt utbredt er de fremdeles ikke.

LaCie, som produserer elegant og potent tilleggutstyr for Mac og PC leverer både tilleggskort og eksterne harddiskløsninger med 1394b, og vi har testet ett PCI-kort med 3 1394b porter og en 250 GB harddisk, som både har 1934 og 1394b kontakter.

Installasjon

1394b PCI-kortet var helt uproblematisk å installere i vår Intel-baserte testPC med Pentium 4 og 875P hovedkort. Ingen drivere var påkrevet, alt var allerede støttet i Windows XP.

Kortet har tre eksterne porter, men ingen interne. Det sitter derimot en kontakt til en intern strømkabel på kortet, for å avlaste PCI-bussen for strømuttak.

Disken var bare å koble til og formattere. Vi partisjonerte den også i tre omtrent like store partisjoner, for å kunne måle forskjellige områder på disken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer