TEST: Lagring på nett

Å lagre filer i nettskyen er smart. Vi har testet 6 populære løsninger.

Legger du filene dine på nett, er de tilgjengelige hvor enn du måtte befinne deg.
Legger du filene dine på nett, er de tilgjengelige hvor enn du måtte befinne deg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss bruker flere maskiner til daglig. Én maskin på jobb, en på hjemmekontoret, en bærbar, en stue-PC og en minibærbar, og i tillegg har du kanskje en avansert telefon.

Derfor er det ikke umulig at du har vært i en situasjon der du veldig gjerne skulle hatt tilgang til en eller flere filer som ligger på en annen maskin, men som dessverre befinner seg noen mil unna og ikke en gang er slått på.

Det er i slike situasjoner det er spesielt praktisk å lagre filer i nettskyen, som har blitt en felles betegnelse for den delen av nettet som fungerer som en utvidelse av din egen datamaskin.

Dog er det mange tjenester å velge blant. Vi har testet 6 ulike løsninger for å lagre filer på nett, og har satt følgende minstekrav:

  • Må fungere på mer enn ett operativsystem
  • Må tilby et webgrensesnitt for å hente filer (som ikke krever noe installasjon)
  • Må finnes i en gratisversjon slik at DinSides lesere også kan prøve tjenenesten før de eventuelt finner frem Visakortet

Vi luftet så disse kravene med våre lesesere på Tumblr-bloggen vår der vi fikk tips til tjenester, og vi har kokt det ned til følgende deltakere:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.