TEST: Lenovo Ideapad S12

Hvor stor kan en mini-bærbar bli?

TEST: Lenovo Ideapad S12
Publisert
Sist oppdatert

Det fine med mini-bærbare da de først dukket opp, var det lille formatet og den lave prisen. Små maskiner har vært på markedet lenge, men de har alltid vært blant de dyreste. Både Toshiba, Lenovo, Dell og Sony har hatt små maskiner på kiloen og under i årevis.

Men så dukket de første små Asus EEE opp til rundt tre tusen, og ble raskt fulgt opp av konkurrentene som tilbød tilsvarende maskinvare med stiligere design og litt større skjerm.

Dette har fortsatt, og Lenovo har med Ideapad S12 gått full sirkel. Denne maskinen er like stor som tidligere små og dyre bærbare, men er basert på den billige Intel Atom-platformen.

Det er interessant å se at Lenovo sin fullspekkede ThinkPad med 12,1-tommers skjerm og Core2Duo prosessor etc. koster 14 990 kroner mens Ideapad S12 koster over 10 000 mindre ...

Les også: Neste generasjon bærbare

12-tommer

Skjermen er på hele 12,1 tommer med LED baklys og oppløsningen er på gode gamle 1280 x 800. Det er altså ikke den samme oppløsningen vi finner på de andre store mini-PCene på 11,6 tommer som har 1366x768. Mange vil nok like den litt høyere og smalere skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.