TEST: Lenovo S10-2

Liten og lett minibærbar med innebygd 3G.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lenovo er først og fremst innarbeidet som leverandør av PC-er til næringsliv og profesjonell bruk. De leverer kraftige og lette bærbare, godt utstyrt og til en pris som er i overkant av det privatpersoner flest er villige til å spandere.

Men også Lenovo har satset på mini-bærbare, som praktisk talt alle andre PC-leverandører. Behovet for en liten, rimelig PC som kan brukes til de små oppgavene har blitt en svært viktig produktgruppe for hele bransjen.

I dag er det maskiner med skjermstørrelse 10,1", 11,6" og 12,1" som det dreier seg om, med vekt fra 1,3 til 1,5 kg. Praktisk talt alle mini-bærbare bruker Intels Atom prosessor, som har et lavt strømforbruk og passende ytelse. Denne prosessorplatformen er gjerne koblet med Intels Graphics Media Accelerator som en del av brikkesettet, som gir kurant ytelse til bilder, presentasjoner og video helt opp til 720p, det minst krevende HD-formatet.

Lenovo S10-2

S10-2 er minstemann i serien, med 10,1-tommers blank skjerm med oppløsning på 1024 x 600. Formatet er hendig med tanke på bærbarhet, den får plass i de fleste vesker uten videre. Bredden er tilstrekkelig til at man kan skrive behagelig på den, det blir litt tettere enn på et vanlig tastatur, men ikke mer enn et par centimeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer