TEST: Lenovo ThinkPad Edge

Lenovo er ikke bare for konsulenter og revisorer

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-produsenten Lenovo overtok ikke bare ThinkPad-navnet fra IBM, de overtok både markedet og produktprofilen. Maskinene har alltid hatt en høy stjerne hos profesjonelle brukere, spesielt innenfor alt som har med administrasjon og tilliggende virksomheter å gjøre.

Nå er markedet for bærbare vel så stort blant private brukere, og Lenovo satser nå sterkt også på disse. Da kreves det litt andre egenskaper hos produktene, men vi ser likevel tydelig hvor maskinen kommer fra.

Proff med vri

Førsteinntrykket er at ThinkPad Edge absolutt ser moderne ut, men samtidig er det lagt stor vekt på praktiske finesser. Maskinen har matt overflate, den har ikke mange blinkende lysdioder, og det er beskjedent med klistremerker.

Når du åpner maskinen blir inntrykket bekreftet. Den har matt skjerm og et ganske forretningsmessig utseende.

Tastatur og pekeutstyr

Det første man legger merke til er den typiske røde styreknappen, TrackPoint, som sitter midt på tastaturet. Sammen med denne er det tre knapper nedenfor mellomromstasten. De fungerer som høyre og venstre museknapp, mens den i midten kan brukes til å skrolle eller zoome i kombinasjon med styreknappen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer