Test: Logitech QuickCam Home

Savner du muligheten til å sende bilder, gjerne levende, til dine forbindelser? Har du kontakt med andre som har mulighet til å kommunisere visuelt over nettet? Logitech har et lite videokamera for PCen din som gir deg disse mulighetene.

Test: Logitech QuickCam Home
Publisert

Hvis du ikke er fornøyd med bare å sende epost, eventuelt med fargerike vedlegg, så er kanskje tiden inne for å kjøpe et lite videokamera? Da kan du sende små ”snutter” med levende bilder og lyd, for å formidle ditt budskap med enda større gjennomslagskraft. Eller?

Det er ikke alle som er like begeistret for det visuelle til enhver tid. Å ”opptre” foran kamera, selv i beskjeden målestokk, bringer nervene fram hos mange. Det er ikke uten grunn at alle som ser bra ut på TV har et stort profesjonelt apparat bak seg, med sminke, lys, toppkvalitets utstyr og erfarne rådgivere og instruktører.

Så ambisjonsnivået bør kanskje justeres noe i forhold til hva som kan forventes av et lite kamera i 1000-1500 kronersklassen.

Oppkobling og installasjon

Siden kameraet bruker USB for å kommunisere med PCen, er det svært enkelt å installere, hvis PCen kjører Windows 98. USB-kabelen plugges inn - det er det hele. Ingen strømforsyning er nødvendig, siden USB også leverer strøm til små apparater.

Etter at installasjonsprogrammet har gjort sitt, er det bare å trykke på en knapp på kameraet. Da dukker det opp et programvindu hvor du kan velge om du skal ta et stillbilde eller en video.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.