TEST: M-Audio Revolution 7.1

Er M-Audio Revolution 7.1 det perfekte lydkortet? Det kommer an på bruksområdet, men er du først og fremst interessert i lyd og musikk er dette kortet en vinner!

TEST: M-Audio Revolution 7.1
Publisert
Sist oppdatert

M-Audio er først og fremst kjent for lydkort og tilbehør til studiobruk, både i hjemmestudio og i profesjonelle sammenhenger.

Nå har de endelig kommet med et lydkort som både fungerer topp i hjemmestudio, støtter surround helt opp til 7.1 og som dessuten fungerer fint til spill i tillegg.

Hvis du er musikkinteressert, og både lytter og lager musikk, samtidig som du bruker PCen til å se DVD og spiller spill, har det ikke vært mange lydkort å velge mellom som støtter alle bruksområder.

Creative har forsøkt å tilfredsstille alle disse kravene både med Live!-serien og Audigy, men de har alle en grunnleggende svakhet. For bruk i musikkprogrammer med ASIO-drivere opererer de alltid med 16-bit og 48 kHz samplingrate. Dessuten resampler Soundblaster-modellene både på inn- og avspilling hvis du velger 44,1 kHz.

Det betyr at i praksis er SoundBlaster ikke spesielt egnet til bruk når du skal produsere musikk, men ellers fungerer de jo helt utmerket til avspilling, til spill og til DVD.

Men Revolution fungerer utmerket på alle bruksområder!

Tilkobling

Panelet har en SPDIF-kontakt og 6 stereo minijacker. To av disse er for henholdsvis mono mikrofon og stereo linje inn, de siste 4 er for opptil 8 kanaler surround, bedre kjent som 7.1.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer