TEST: Messenger i nettleseren

Slik kan du chatte uansett hvilken PC du bruker.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange tegn i tiden som tyder på at fremtiden både er plattform- og stedsuavhengig. Vi snakker naturligvis om å flytte programmer og brukerfiler bort fra den lokale datamaskinen din til nettet. Nettleseren blir da det eneste du vil trenge i en slik hverdag.

Det kan dessuten være flere grunner til å bruke webbaserte programmer. Hvis systemadministrator på jobben eller skolen har satt begrensninger for hva du får lov til å installere lokalt på PCen, kommer nettbaserte programmer oftere og oftere som reddende engler.

Et eksempel er sanntidskommunikasjon, for de fleste ensbetydende med MSN-nettverket og Messenger. Allerede i dag finnes en rekke web-baserte messenger-alternativer, som ikke krever annet enn at du har tilgang til internett via nettleseren din.

Vi har testet seks av de mest aktuelle, og her får du våre anbefalinger:

MSN Web Messenger

Dersom du bruker MSN-nettverket, tilbyr Microsoft en web-basert klient som er til forveksling lik den som installeres på PCen. Men det er bare utenpå, for på innsiden er mesteparten av funksjonaliteten fjernet. Kjent og greit grensesnitt og lyder altså, men ikke noe for deg som ønsker å gjøre mer enn å sende tekst og smileys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer