TEST: Microsoft Comfort Desktop 5000

Hva er et behagelig tastatur? Her er Microsofts svar.

TEST: Microsoft Comfort Desktop 5000
Publisert
Sist oppdatert

Om du bruker stasjonær eller bærbar PC - et godt tastatur er viktig. Både komfort og ergonomi er viktig, og prisen man må betale for belastningsskader står ikke i forhold til prisen på et godt tastatur.

Standardtastaturer er flate med tastene på rekke og rad. Fingertuppene ligger derimot ikke på rad, men i to buer når hendene plasseres på et tastatur. For å gjøre avstanden mellom tastene mindre og dermed fingerbevegelsene kortere, plasseres tastene annerledes på tastaturet. Da unngår man mange små vridninger mens man skriver, dermed er risikoen for spenninger redusert.

Wireless Comfort Desktop

Microsoft har hatt mange forskjellige ergonomiske tastaturer gjennom tidene. Noen har vært ganske ekstreme, med tastene delt i to separate formasjoner på en stor "hump". Disse har krevet tilvenning, og passer best for brukere med spesielle behov.

Men Microsoft har også en mellomløsning, hvor tastene er plassert i en bue. De midterste tastene er større enn de ytterste, men forskjellen fra et vanlig tastatur er ikke så dramatisk at det krever lang tilvenning. Noen finner seg til rette omtrent med det samme, andre trenger litt mer tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer