TEST: Microsoft LifeCam HD-5000

Vi har testet et nytt og billig HD-webkamera fra Microsoft.

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøyt et halvt år siden testet vi LifeCam Cinema, det første webkameraet fra Microsoft som bød på HD-oppløsning, riktignok i 720-varianten og ikke i full 1080. Vi ble imponert både av kameraet og programvaren, du kan lese testen her.

Nå har det dukket opp flere modeller, og vi har testet HD-5000.

Mindre og billigere

Førsteinntrykket av HD-5000 er at det ikke er like stilig i utførelsen som LifeCam Cinema, det er også mye mindre. I stedet for en sylinder er HD-5000 nærmere en kube i fasongen.

Foten er ganske lik, med fleksible ledd innbakt i gummi. Dette gjør kameraet lett å plassere og justere, både på toppen av en skjerm og på en bordplate.

Kameraet leveres med en generøs, nesten 2 meter lang USB-ledning festet i en fleksibel strekkavlastning. Selv om du har en PC på gulvet bør ledningen rekke fra skjermtopp til baksiden av PC-en. Det følger også med en liten kabelklemme, da slipper du å ha hele kabelen ligge og slenge, men kan bunte opp den lengden du ikke trenger.

Installasjon

Vi hadde allerede en versjon av LifeCam programvaren installert på vår test-PC, som (fremdeles) kjører Vista. Da vi satte i program-CD-en og skulle installere fikk vi beskjed om at vi allerede hadde en oppdatert utgave av programmet på maskinen. Dermed avsluttet vi installasjonen og plugget inn kameraet. Det fungerte bare delvis, Live Messenger fant kameraet og vi fikk opp bildet, men LifeCam programmet fant ikke noe kamera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer