TEST: Netgear Stora

Sikker og tilgjengelig lagring for alle

TEST: Netgear Stora
Publisert
Sist oppdatert

NAS - som betyr Network-attached storage - er en lagringsenhet som alle på nettverket kan ha tilgang til. Fra å være noe man bare hadde bruk for i bedriftssammenheng har behovet for felles lagring blitt mer og mer påtagelig også i de tusen hjem. Dette har resultert i at det har dukket opp NAS-bokser som er billige, har stor kapasitet og etter hvert også svært brukervennlige.

Netgear Stora er en god representant for denne type løsninger, vi har testet.

Andre NAS-enheter vi har testet: NMP-1000, QNAP TS-119, D-Link DNS-313

Boksen

Til tross for navnet er det ikke store boksen. Den måler 175 x 150 x 146 mm og veier 1,36 kg uten harddisker.

På forsiden er det et par lysende og blinkende symboler og en USB-port. Lokket er bare til å løfte opp og du har adkomst til begge harddiskplassene. Den ene plassen var okkupert av en disk med 1 TB kapasitet, i den andre plassen er tanken at du kan plassere en til for automatisk kopiering av dataene, i tilfelle den første disken skulle svikte (RAID 1).

USB-porten kan brukes for kopiering til en USB-disk eller kobles til en skriver som så vil bli tilgjengelig for alle på nettverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer