TEST: Nettdisk og printserver ++

Nettverksenhetene har tatt veien fra serverommet til hjemmekontoret, og Synology har ruget ut DiskStation - en smart nestenaltmuligboks. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Nettverk dreier seg om å dele og utveksle resurser, derfor er det behov for enklere og smartere måter å legge til rette for dette.

Skrivere beregnet på privat bruk har ikke lenger bare den asosiale parallell eller USB-tilkoblingen, de nyeste har også fått nettverkstilkobling.

Nå dukker det opp eksterne harddisker, med nettverkstilkobling i stedet for USB eller FireWire – Synology DiskStation er en av dem. Men den har enda mer å by på. Med tre USB-porter, printserver og en innebygd kopifunksjon blir bruksområdene svært allsidige.

Maskinvaren

DiskStation har et kabinett beregnet på å stå vertikalt. Det inneholder en liten Linux-basert datamaskin og en harddisk.

Den har nettverksport og 2 USB-porter på baksiden, på fronten har den en USB-port samt brytere og lysdioder.

Fulle spesifikasjoner finner du her:

Installasjon

Vi koblet opp DiskStation til vår Asus-ruter og kjørte installasjonsprogrammet fra CDen. Programmet søkte etter disken og den dukket opp i listen etter få sekunder. Så var det bare å skrive inn passord og konfigurere systemet med arbeidsgruppe, brukere og diskområder (shares).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.