TEST: Nettdisk og printserver ++

Nettverksenhetene har tatt veien fra serverommet til hjemmekontoret, og Synology har ruget ut DiskStation - en smart nestenaltmuligboks. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Nettverk dreier seg om å dele og utveksle resurser, derfor er det behov for enklere og smartere måter å legge til rette for dette.

Skrivere beregnet på privat bruk har ikke lenger bare den asosiale parallell eller USB-tilkoblingen, de nyeste har også fått nettverkstilkobling.

Nå dukker det opp eksterne harddisker, med nettverkstilkobling i stedet for USB eller FireWire – Synology DiskStation er en av dem. Men den har enda mer å by på. Med tre USB-porter, printserver og en innebygd kopifunksjon blir bruksområdene svært allsidige.

Maskinvaren

DiskStation har et kabinett beregnet på å stå vertikalt. Det inneholder en liten Linux-basert datamaskin og en harddisk.

Den har nettverksport og 2 USB-porter på baksiden, på fronten har den en USB-port samt brytere og lysdioder.

Fulle spesifikasjoner finner du her:

Installasjon

Vi koblet opp DiskStation til vår Asus-ruter og kjørte installasjonsprogrammet fra CDen. Programmet søkte etter disken og den dukket opp i listen etter få sekunder. Så var det bare å skrive inn passord og konfigurere systemet med arbeidsgruppe, brukere og diskområder (shares).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer