TEST: Nettverkslagring med USB- boks

Trenger du å ha felles tilgang til visse data fra alle maskiner i hjemmenettverket? Da kan du bruke USB-disker sammen med denne smarte boksen fra Linksys. Hvor smart er den?

TEST: Nettverkslagring med USB- boks
Publisert
Sist oppdatert

Etter hvert som hjemmenettverk blir mer og mer vanlig, øker behovet for felles resurser i nettverket. Det er naturlig å dele skriver og lagringsplass, uten at det skal være nødvendig å slå på en bestemt PC for å få tilgang.

I større nettverk er det vanlig å bruke komplette PCer til lagring, men i et hjemmenettverk blir det kanskje litt i overkant. En PC er plasskrevende, lager støy og varme, og bruker strøm.

I større nettverk finnes det også spesielle lagringsenheter, som bare består av et kabinett med grensesnitt og plasser for flere disker. Disse kalles NAS – Network Attached Storage – og finnes med svært stor kapasitet.

Til hjemmenettverket har Linksys laget en liten boks, NSLU2 – eller Network Storage Link - som kobles til nettverket og har 2 USB 2.0 porter. Har kan du koble til 2 standard eksterne harddisker i USB-kabinett. Litt konfigurasjon og vips, så har du et antall Gigabyte tilgjengelig for alle på nettverket.

Tilkobling

Boksen er liten og lett, og har fire kontakter: Strøm, USB x 2 og nettverk. Her er det bare å koble til harddisker, eventuelt kan du sette en USB minneplugg i USB #2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer