TEST: Ny Clean fra Pinnacle

Etter at Pinnacle kjøpte opp Steinberg har de lansert nye versjoner av alle de populære programmene. Clean, som hjelper deg til å få "perfekte" opptak av gamle LP-plater og bdenne CD av disse har kommet i ny utgave, med i pakkken er det en helt ny RIAAboks. Vi har testet.

TEST: Ny Clean fra Pinnacle
Publisert
Sist oppdatert

Clean har nå kommet i versjon 5, og det er en rekke forbedringer siden versjon 4 som vi har testet tidligere. Du kan lese den forrige testen her.

Som den forrige versjonen kommer også versjon 5 i to utgaver, bare programvare eller med en RIAA forforsterker til platespiller, som er nødvendig når du skal overføre musikk fra vinyl. Den forrige utgaven hadde en litt spesiell løsning. Du koblet den både til inngangene på lydkortet og til USB, men USB-tilkoblingen var bare får å få strøm til boksen. Det gikk ingen digitale lydsignaler i USB-kabelen.

Den komplette nye utgaven er derimot en komplett lydenhet inkludert RIAA-trinn. Du trenger strengt tatt ikke noe lydkort i PCen, siden det er en bryter som velger om inngangene skal være for platespiller eller linje. Det er to følsomhetsnivåer for platespillere, avhengig av hva slags pickup den har.

Dessuten er det en velger på undersiden av boksen, hvor du kan velge kapasitans.

Utgangen kan velges til å være monitor for signalet som går til PCen, eller den kan være en utgang for avspilling av lyd fra PCen.

Boksen fungerte i og for seg utmerket, den kommer ikke med egne drivere, men bruker Windows XP sin innebygde støtte for USB audio. Det eneste problemet vi hadde, var at det ikke var mulig å lytte på opptaket mens det foregikk, annet enn ved å plugge hodetelefoner inn i boksen. Lytting via andre lydkort i PCen var ikke mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer