TEST: Opera 10 beta

I dag kan du laste ned Opera 10 beta. Vi har allerede testet den, og her er våre inntrykk.

Speed Dial er rett og slett Oppstartssiden med stor O.
Speed Dial er rett og slett Oppstartssiden med stor O. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opera er blant de største software-suksessene i norsk historie, men på skrivebordet har nettleseren aldri klart å kapre store prosentandeler. Dette markedet domineres stort av Microsofts Internet Explorer og Mozillas Firefox.

Likevel har Opera gang på gang vært blant de mest innovative hva angår funksjonalitet, og trenden fortsetter når den 10. utgaven nå er i emning. I dag slipper Opera den første betaversjonen, og enkelte nyheter er spesielt interessante.

Opera Turbo

Den første nye funksjonen som bør tiltale mange, er Opera Turbo. I praksis er det snakk om at lasting av sider går til dels langt kjappere over trege linjer, takket være at bilder og elementer på sidene komprimeres før de lastes ned til PC-en din. Ikke nok med det, slik kompresjon betyr også mindre dataoverføring, noe som vil komme brukere av mobilt bredbånd og andre løsninger der du betaler en sum pr overført megabyte, til gode.

Da vi testet løsningen sparte vi en hel megabyte ved å aktivere Opera Turbo før vi besøkte www.dinside.no, og overføringshastigheten ble samtidig firedoblet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer