TEST: Panasonic Lumix DMC-LX3

Vidvinkelentusiastenes våte drøm.

TEST: Panasonic Lumix DMC-LX3
Publisert
Sist oppdatert

Det siste kameraet i Panasonics LX-serie er en liten godbit, med svært lyssterkt objektiv (f/2,0) og vidvinkel tilsvarende 24mm. Det gjør kameraet ypperlig blant annet til innendørsbruk, men det skal sies at 2,5x zoom (tele=60mm) begrenser bruksområdet noe.

Designen er også i utpreget retro-stil, og i løpet av testperioden har vi fått mange kommentarer på at dette var et kult kamera. Blant annet spretter blitsen opp fra kamerahuset, og utformingen av kamerahuset gir lett assosiasjoner til kameraet fra 70-80-tallet.

LX3 har en rekke finesser og er et meget avansert lommekamera. Entusiaster vil sette pris på fotografering i RAW (det følger også med programvare for RAW-konvertering), flere aspekter (16:9, 3:2 og 4:3), knapp for eksponeringslås og programmerbar funksjonstast.

I tillegg kan kameraet filme med HD-oppløsning (720p) og har støtte for både ekstern blits, vidvinkelkonverter (til 18mm) og ND- og polarfiltre.

Bildekvaliteten er bedre en på tidligere modeller, og med tanke på støy har Panasonic rettet opp mye i dette kameraet. Vi er også imponerte over objektivets egenskaper - blant annet ser vi lite til både vignettering og kromatisk feilbrytning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer