TEST: Pinell Go+

Fjorårets julegave har blitt oppdatert. Resultatet er et enda bedre kjøp.

PINELL GO+ Den nye modellen til venstre, har fått langt flere funksjoner enn forgjengeren til høyre.  Foto: ØYVIND PAULSEN
PINELL GO+ Den nye modellen til venstre, har fått langt flere funksjoner enn forgjengeren til høyre. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT 24. mai 2016: Brannfarlig batteri gjorde at Go+ ble tilbakekalt høsten 2015. Feilen skal nå være rettet, ifølge produsenten.

Da den første Pinell Go kom i mai 2013 ga vi den en soleklar sekser: Den kombinerte DAB og FM-radioen var enkel å bruke og hadde en lydkvalitet som ikke sto tilbake for konkurrentene. Kronen på verket var imidlertid den klasseledende batteritiden på opp mot 24 timer i bruk.

Det gjør rett og slett at den lille bærbare radioen kan tas med og brukes nær sagt overalt.

Og vi var ikke alene om å like den. Pinell Go ble nemlig kåret til årets julegave 2013, og solgte i bøtter og spann. Spørsmålet er selvsagt om den nye versjonen med navnet Go+ gjør en like god jobb.

Når kommer den?

Radioen får sin offisielle lansering på IFA-messen som starter denne uken, men vi har allerede hatt tilgang på en prøveproduksjonsmodell i tre uker, og den har vært i daglig bruk i hele perioden.

Selv om volumbryteren på toppen har blitt sort, er det ikke gjort noen store endringer på designet, og med tanke på at Pinell nettopp vant designprisen Red Dot Design Award for Go, er nok det like greit.

Det er altså på innsiden at endringene har skjedd.

Store bilder av Go+ får du her:


Bluetooth med aptX-støtte


For å spille av musikk på den forrige Go-radioen måtte du koble til mobilen via den medfølgende minijack-kabelen. Det er helt greit så lenge du husker å ta med kabelen, men basert på egen erfaring: Den er enkel å glemme igjen hjemme.

Bluetooth-støtte er derfor etterlengtet, fordi det gjør det svært enkelt å spille av din egen musikk. (Aptx-støtte innebærer forøvrig at du får den beste lydkvaliteten Bluetooth kan gi deg, forutsatt at mobilen din støtter det. )

Enkel tilkobling: Bluetooth-oppsettet var enkelt. Foto: ØYVIND PAULSEN
Enkel tilkobling: Bluetooth-oppsettet var enkelt. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


I følge produsenten medførte forøvrig Bluetooth-muligheten en god del modifisering og forbedring av elektronikken, blant annet for å unngå elektromagnetisk støy som gir forstyrrelser i lyden.

Go+: Når du spiller musikk via Bluetooth får du opp artist, låtnavn og kvalitet (aptX) i displayet. Foto: ØYVIND PAULSEN
Go+: Når du spiller musikk via Bluetooth får du opp artist, låtnavn og kvalitet (aptX) i displayet. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Akkurat dét trenger imidlertid ikke du å bekymre deg for: For oss kunder er det eneste som teller at det virker, og det gjør det her. Selve tilkoblingen er forøvrig enkel, og en annen fordel er at du nå også får opp artist og låtvalg via displayet.

Klokke, alarm og favoritter

Go+ har også fått klokkevisning i displayet, og med den følger også alarm med slumrefunksjon som kan vekke deg med valgfri DAB- eller FM-stasjon. Som forventet kan du her velge mellom hverdager, daglig, eller helg.

I tillegg er også lagring av favorittkanaler på plass.

Enklere i bruk?

En generell tendens er dessverre at jo flere finesser produsentene pøser på med, jo mer tungvinte blir produktene i bruk, og det var også en av grunnene til at vi likte originalen så godt: Den betjenes for eksempel av faren min på over 85 år.

Heldigvis er det lite å bekymre seg over her.

Menyene er selvsagt på norsk, og du kommer inn i menysystemet ved å trykke på verktøyknappen helt til høyre under skjermen. Deretter er det bare å bla fram og tilbake i menyene via piltastene, for så å aktivere ønsket funksjon ved å trykke på OK-knappen i midten.

MENYER: Menyene er enkle å forstå, så her bør selv de aller yngste og eldste i familien finne fram. Foto: ØYVIND PAULSEN
MENYER: Menyene er enkle å forstå, så her bør selv de aller yngste og eldste i familien finne fram. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Vår hvite modell har imidlertid en helt sort front, og her kan det være litt vanskelig for de aller eldste å se hva som står på knappene. Nå er ikke dette noe stort problem da det bare er noen få knapper å forholde seg til, men ser du dårlig, eller skal kjøpe en i gave til dine foreldre, ville vi altså valgt en av modellene med lys front.

Vårt prøveeksemplar var som nevnt en tidlig prøveversjon, og vi la raskt merke til at displayet her lyste svakere enn på forgjengeren. Dette skal imidlertid være luket bort på modellene som kommer til butikken, så vi har ikke trukket fra dette.

Nye Go+ til venstre,  mens forrige modell Go står til høyre.Legg merke til forskjellen i displayet når vi spiller musikk via mobilen. Foto: ØYVIND PAULSEN
Nye Go+ til venstre, mens forrige modell Go står til høyre.Legg merke til forskjellen i displayet når vi spiller musikk via mobilen. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Men hva med lyden?

Hvis du tror at Go+ kan erstatte stereoanlegget ditt vil du selvsagt bli skuffet, men dette er tross alt en liten bærbar enhet som skal være enkel å flytte rundt. Til sitt bruk mener vi derfor at den duger i massevis.

Noen lydmessig revolusjon fra forgjengeren er det likevel ikke: Vi opplever lydkvaliteten som like god på de to, med ett lite unntak. Den nye Go+ spiller en anelse høyere.

Konklusjon

TEST: Pinell Go+


Er du på jakt etter en kjøkken- eller reiseradio med god batteritid, er Pinell Go+ definitivt verdt å vurdere:

De nye funksjonene har ganske enkelt gjort en god radio enda litt bedre.

Merk deg at forgjengeren fortsatt vil være i salg, så skal du kjøpe en radio til de eldste i familien, vil den fortsatt gjøre jobben. Har du derimot lyst på trådløs musikk via mobilen, klokke og alarm? Ja, da er prisforskjellen på rundt 200 kroner definitivt verdt det, og det er Go+ du skal ha.

«Go+ kommer i norske butikker nå i løpet av september, og prisen er satt til 1995 kroner».

OPPDATERT 10/2-2015: Pinell Go+ har blitt kraftig forsinket, og ser ikke ut til å komme før tidlig våren 2015. Les mer her!

Testresultat

Pinell Go+

Svært god batteritid gjør at den blir brukt ute, inne og på hytta.

Bluetooth, klokke, alarm, kult design, enkel i bruk og fin lyd.

Hvis du trenger en reiseradio får du bedre lyd til samme pris.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer