TEST: Pinnacle Instant PhotoAlbum

Vil du gjerne legge fotoalbumene dine på CD eller DVD slik at du kan vise dem på TV fra DVD-spilleren? Vi har testet Pinnacles Instant PhotoAlbum

Publisert
Sist oppdatert

Instant fotoalbum høres jo fantastisk ut! Et fotoalbum som er klar på et øyeblikk må jo være perfekt i jula. Da er det bare å ta bilder, og starte programmet. Et øyeblikk senere skal da fotoalbumet være klart, og du kan glede deg over fremvisningen med det samme.

Så enkelt er det nok ikke...

Mens vi spiste middag

Vi hadde naboene å besøk rett før jul, og de hadde med seg et par CDer med skanninger av gamle bilder fra lokalmiljøet. Dette var en utmerket anledning til å lage et fotoalbum for framvisning på TV tenkte vi, og satte i gang kopiering av filene til harddisken.

Det viste seg å være 62 bilder i TIFF-format på CDene, det største bildet var på over 56 MB, mens det minste var på 1,2 MB.

Vi hadde allerede installert Instant PhotoAlbum og sjekket litt, og det så jo svært enkelt og greit ut.

TEST: Pinnacle Instant PhotoAlbum


Derfor valgte vi et nytt prosjekt for DVD, la inn alle bildene og valgte en enkel meny med et eneste element. Vi valgte DVD fordi prosjektet ikke ville få plass på SVCD, i følge programmet.

Vi satt litt og kikket på framdriften, mens bildefilene ble klargjort, men etter å ha sett at indikatoren med det samme spratt opp til 10% gikk vi fra PCen og satte oss til middagsbordet.

Det viste seg at å lage fotoalbumet var alt annet enn instant. Det tok godt over en time før alt var klart og ferdig brent på 4X på vår DVD-brenner...

Maskinen vi testet på er utstyrt med Windows XP, Athlon XP2500+ og 512 MB RAM.

Resultatet var imidlertid helt utmerket. Det kom opp på vår middels kresne Samsung DVD-spiller i stua uten problemer av noen art. Bildekvaliteten var også upåklagelig til å være på TV.

Flere muligheter – ny test

Vi antok at årsaken til at det tok så lang tid var at det var store TIFF-filer som var utgangspunktet. Derfor testet vi satte vi opp en liten batch-jobb i Photoshop som konverterte filene til JPG. Det tok ikke lang tid.

Så la vi inn 20 bilder i tillegg til de 62, laget en meny med 3 elementer og brant en SVCD i stedet, siden det nå var god plass i følge programmet.

TEST: Pinnacle Instant PhotoAlbum


Det viste seg også å ta minst en time, vi tok en tur ut mens PCen holdt på...

Men kvaliteten var også denne gangen veldig bra, svært nær det vi fikk i DVD-format.

Redigering

Programmet har ganske omfattende redigeringsmuligheter for bildene du legger i albunet, med mange automatiske funksjoner. Den uunnværlige rød-øye-fjerneren er på plass, og vi ga den en tøff jobb med et gammelt bilde av 8 barn rundt bordet, med delvis røde klær, rød brus og ketchupflaske på bordet.

TEST: Pinnacle Instant PhotoAlbum


Programmet tok sin tid, og jobbet intenst i flere minutter men klarte å fikse alle øynene helt automatisk bortsett fra ett. Det tok vi med den manuelle varianten, hvor du velger utsnittet programmet skal jobbe på.

Forøvrig er det en rekke både praktiske og morsomme muligheter som dekker hele spekteret fra finjustering til sprø forvrengninger av bildene.

Mange muligheter

TEST: Pinnacle Instant PhotoAlbum


Du kan også legge inn videofiler i albumet, men det er ingen redigeringsmuligheter for disse. Du kan også legge på lydfil som bakgrunnsmusikk, skrive ut eller sende utvalgte filer som epost-vedlegg. Du kan til og med skrive ut etiketter til CD/DVD-platen, og det følger med et praktisk plastverktøy og noen prøveetiketter fra Neato til å sette på etiketten riktig.

Bilder kan hentes direkte fra digitalkamera eller skanner, eller fra harddisk eller annen lagringsenhet.

Du kan generelt velge mellom enkle ferdige innstillinger eller stor fleksibilitet, etter som du har interesse for eller tid til å utforske mulighetene.

Resultatene vi fikk ble som sagt helt utmerkede, både i DVD og SVCD-format.

For beskjedne 290 kroner får du altså en mengde muligheter til å lage digitale - og hvis du vil - ganske avanserte fotoalbum, som kan vises i en hyggelig TV-krok i stedet for at alle skal stå oppå hverandre for å se på PCen.

Men ”Instant” kan vi ikke si at programmet lever opp til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer