TEST: Pinnacle Studio 12

Den forrige versjonen var ingen fulltreffer, men denne gangen er det saker.

Publisert
Sist oppdatert

Videoredigering er et bevegelig mål. Så snart programvaren klarer å ta hånd om det rådende videoformatet, så dukker det opp et nytt. Fra VHS og Video8 til DV/DVD og så til HDV og nå AVCHD - det har skjedd mye.

Kravet til maskinvare har selvsagt økt, men utviklingen her ser ut til å aldri klare å ta igjen drømmen om håndteringen av video. Rendring av HD video og til og med ordinær DVD tar fremdeles opptil svært mange minutter, selv med raske maskiner.

Men det viktigste er at responsen under redigeringsarbeidet er god, så får man heller la maskinen jobbe i bakgrunnen eller for seg selv når den endelige rendringen skal gjøres.

Og her har det skjedd mye med Pinnacle Studio 12

Langt raskere og mer stabilt

Da vi testet Studio versjon 11 for drøyt et år siden var AVCHD et relativt ferskt. Etter hvert som tape forsvinner helt fra konsumentmarkedet - og det er bare spørsmål om tid, selv om en del tape-elskere holder igjen - vil AVCHD dominere totalt. Det er det som benyttes av alle de ledende kameraprodusentene, og det er det som "vant" distribusjon og dermed avspillings"krigen".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer