TEST: Pinnacle Video Transfer

Direkte opptak fra videokilde til minneplugg, harddisk eller iPod/PSP? Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Å overføre video fra ett system til et annet kan være komplisert. Særlig hvis utstyret er plassert forskjellige steder, og kanskje videofilen i tillegg må konverteres.

Spesielt gjelder det de som har en samling med VHS eller annet utdatert videoformat, eller mange opptak på videokamera i DV, Hi8 eller annet som bare kan overføres i sanntid.

Skal du få dette over på PCen vil du som regel legge beslag på den i ganske lang tid, med overføring og konvertering.

Man kunne da tenke seg en liten boks som hadde innganger for video og lyd, og utgang rett til en lagringsenhet med USB. Da kunne man koble til den lille boksen og sette i gang avspilling og la den holde på med sitt til den er ferdig.

En slik boks tenkte Pinnacle seg også, nå har de laget den, og den heter rett og slett:

Video Transfer

Boksen er noe større enn en iPod, og er utstyrt med videoinnganger på den ene kortsiden og USB og strømtilkobling på den andre.

Video kan enten tas i mot på koaks eller S-video, det er den som kobles til sist og gir fra seg signal som gjelder. Lyden går til 2 phonoplugger.

TEST: Pinnacle Video Transfer


Lagringsenheten må altså være utstyrt med USB, og denne kobler man til den flate USB-porten. Det kan være en minneplugg, en harddisk eller en iPod eller Sony PSP.

TEST: Pinnacle Video Transfer


Når du kobler til og har slått på boksen lyser lysdiodene blått både på inn og utganger når alt er ok. Da kan du trykke på ringen der det står Mode og velge opptakskvalitet. En lysdiode betyr laveste kvalitet (og lengst opptakstid) mens tre lysende dioder gir den høyeste kvaliteten. 2 lysdioder fant vi å være et helt kurant kompromiss.

Når du har klar til avspilling av videokilden trykker du på Rec på Video Transfer. Da lyser alle lysdiodene ved inn og utgangene rødt og opptaket går til du stopper det ved å trykke Rec enda en gang.

Stort enklere kan det neppe gjøres.

Ett problem

Det vil si, det var ikke så enkelt. Med minneplugg og vår lille harddisk fungerte det helt etter oppskriften, uten antydning til noen problemer.

Men vår iPod 80 GB var ikke venner med Video Transfer. Lysdioden ved USB-kontakten blinket rødt, noe som i brukerveiledningen betyr at det ikke kan gjøres opptak på den tilkoblete enheten.

Vår iPod hadde riktig firmware i følge brukerveiledningen til Video Transfer, og alle andre parametre skulle også være korrekte.

Vi sjekket Pinnacles nettsider for en oppdatering, og fant en datert 28 januar. Denne ble lastet ned og overført til minnepluggen, oppdateringen sker da automatisk ved påslag.

Men det hjalp ikke, den røde blinkingen var stadig alt som skjedde da vi koblet til iPoden.

Nå er det ikke noe problem å koble både iPod og minneplugg/harddisk til PCen og overføre filen, det tar ikke lang tid. Lilkevel, det hadde jo vært fint om det virket. Vi regner med at det kommer en oppdatering som fikser problemet om kort tid.

Hva med kvaliteten?

For bruk på iPod eller PSP er kvaliteten god nok med store marginer, også på den laveste kvalitets-innstillingen. På medium kan du godt spille av på PC-skjermen og kvaliteten er bedre enn VHS og andre analoge videoformater. På høyeste kvalitet kan du kopiere DVD og få et nesten like bra resultat som originalen. Men bare med stereo lyd.

Filene er i mp4-format og lar seg spille av på PCen med mange forskjellige avspillere med riktig kodek.

VideoTransfer (MP4 6 142 kB)


Konklusjon

Pinnacle Video Transfer har definitivt sine bruksområder. Den er enkel å bruke og gir et godt resultat. Vi regner mer at problemet med lagring rett til iPod lar seg løse i løpet av kort tid.

Prisen ligger rundt tusenlappen og Pinnacle selges stort sett over alt, i elektrokjeder og nettbutikker pluss i spesialforretningene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer