TEST: Programvare for videoredigering

Ny flatskjerm og nytt videokamera? Hva med redigeringsprogram?

Publisert
Sist oppdatert

Alle som gjerne bruker penger på lyd og bilde har for lengst skaffet seg en stor og fin flat-TV. Mange har også glede av å gjøre egne opptak, og da er det naturlig å velge velge kamerautstyr som gjør at flatskjermen kommer til sin rett.

Men det er ikke bare å ta opp video, for å få et presentabelt resultat må det redigeres. Da trenger du et redigeringsprogram - men hva skal du velge?

Vi har testet 7 forskjellige programmer, inkludert gratisprogrammene iMovie som følger med i Mac OS X og Windows Movie Maker som følger med Windows Vista.

Hva er viktig?

Det som er viktig når du skal velge videoredigeringsprogram er for det første at programmet støtter det kameraet du allerede har eller har tenkt å kjøpe.

Alle dagens programmer støtter vanlig DV-kamera som du får til et par tusenlapper. De støtter også brenning til DVD enten inne fra selve programmet, eller med et søsterprogram som følger med pakken.

Alle programmene lar deg klippe bort deler av opptakene og sette dem sammen i fri rekkefølge. De lar deg også legge på musikk, kommentar samt videoeffekter og forskjellige overganger. Men mer avansert redigering varier sterkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer