TEST: Propper for de kresne

Det finnes bedre ørepropper enn de som følger med MP3-spilleren din.

TEST: Propper for de kresne
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvor bra MP3-spiller du kjøper, så får du ikke med de beste øreproppene. Grunnen til dette er ganske enkel, det hadde blitt for dyrt. Derfor får du alltid ørepropper som er ett eller annet sted på skalaen mellom "dårlig" og "greit" med i pakken sammen med spilleren.

Derfor må du regne med å bruke litt penger hvis du skal ha bedre lyd, og skal du ha vesentlig bedre lyd må du bla opp enda mer.

Hva trenger du?

Det er i hovedsak to typer ørepropper, de som henger ytterst i øregangen og de som du stikker inn i øret. I tillegg finnes det forskjellige varianter innenfor disse typene. Du finner forskjellige varianter av oppheng for de som skal henge på øret, og du får propper som er ekstra støydempende.

Hva du foretrekker er en smaksak, noen blir ikke komfortable med noe som sitter inne i øret, andre fordrar ikke de som henger løst, stadig detter ut og lekker lyd til omgivelsene.

Men det er uansett ikke tvil om at de som stikkes inn i øret generelt gir best lyd. Grunnen til dette er rett og slett at de sitter fast og lager et eget akustisk rom inne i øregangen. De som henger utenpå er svært følsomme for hvilken vinkel de havner i. Det er ikke alle som kan settes i en posisjon som både er behagelig og gir riktig lyd. Bare en millimeter hit og dit gjør en verden av forskjell i lyden, og ingen ører er helt like.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer