TEST: Qnap TS-119 Turbo NAS

Historien om nettverks-harddisken som også ville være PC.

DISKRET: Qnap TS-119 gjør en god jobb med å gli ubemerket inn i husholdningen.
DISKRET: Qnap TS-119 gjør en god jobb med å gli ubemerket inn i husholdningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lenge siden en harddisk bare var en harddisk. Med de såkalte nettverksdiskene ble de tidligere arbeidshestene selvstendige enheter som kan servere alt fra dokumenter og videofiler over både lokalnettverk og internett, slik at du har tilgang til det meste fra alle steder der det finnes nettverkstilknytning.

Qnap er en av de større aktørene på NAS-markedet, og har med sin TS-119 klart å gjøre meg svært begeistret.

Bare en ting til

Det første du bør være oppmerksom på hvis du ikke har vært borti NAS-disker før, er at de sjelden inkluderer harddisk i prisen, bare kabinettet. Selv har jeg installert en Samsung SpinPoint-disk på en terabyte, først og fremst fordi den er både rask, rimelig og støysvak. Det siste er spesielt nyttig når den skal brukes i TS-119, ettersom kabinettet er viftefritt. Med en støysvak disk og et støyfritt kabinett er det ikke mye ulyd som sprer seg i rommet, en særdeles kjærkommen opplevelse.

Installering og konfigurasjon av Qnap-disken gikk som en drøm. Jeg slet riktignok litt med å finne det riktige grepet for å fjerne lokket på kabinettet i forbindelse med installasjonen av harddisken, men etter at jeg endelig forstod logikken, gikk ting på skinner. Disken glir inn i den ledige slissen, skrus fast med fire skruer, og etter å ha skrudd på lokket igjen, og koblet den til en ledig Ethernet-port på ruteren, er du klar til å starte byggejobben på programvaresiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer