TEST: Raskt trådløst nett fra PC til TV

Vil du kunne vise bilder og video, og høre musikk fra PCen eller internett-radio, på et helt annet sted enn der PCen står - for eksempel i stua? Vi har testet en ny trådløs Multimedia Receiver fra SMC, som bruker 802.11a/g eller kablet nett.

TEST: Raskt trådløst nett fra PC til TV
Publisert
Sist oppdatert

Selv om PC og TV stort sett er to forskjellige verdener, så er det situasjoner hvor det er aktuelt å dele PC-data med flere. Da er TV-apparatet, og ikke minst omgivelsene rundt, langt mer egnet.

Det som er interessant å dele er selvsagt bilder fra f.eks. digitalkamera, musikksamlingen og video, enten det er egne produksjoner eller spillefilmer man har lagret med TV-kort eller på annen måte.

Det er flere måter å gjøre dette på. Enten kan man ha en egen PC i stua, gjerne i nettverk med andre PCer. Da kan man overføre de mediafilene man vil dele med andre til stue-PCen, og vise disse på TVen. Du kan lese mer om dette vår artikkelserie om stuePC-prosjektet, som begynner med denne artikkelen.

En anne måte å gjøre dette på er med en nettverksenhet som dekoder mediadata og kobles til TVens video og lydinnganger. Vi har tidligere testet en Linksys Media Adapter som fungerte greit med bilder og musikk. Derimot støttet den ikke video, noe vi var litt skuffet over. Dette skyldes først og fremst at den bare støtter 802.11b trådløst nett, som er utilstrekkelig for video i TV-kvalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer