TEST: Rema 1000 PC

Neste gang du skal hamstre tørrfor til bikkja, og kanskje noen sekker ved på tilbud - kanskje du plukker opp en ny PC i samme slengen? De er muligens allerede på vei til en Rema-butikk nær deg.

TEST: Rema 1000 PC
Publisert
Sist oppdatert

Det sier mye både om våre handlevaner og om PCens plass i hverdagen, når den kan kjøpes samtidig med doruller, bananer og frokostblandinger. Avmystifiseringen av PCen har nå nådd et kritisk punkt, tilstrekkelig mange i målgruppen har både kunnskapsnivå og beslutningsevne, som gjør at de ikke trenger veiledning eller aktiv salgsinnsats fra butikkpersonalet for å ta med en PC til kassa og betale.

"Bare lave priser"

Slagordet til Rema 1000 kan tolkes på flere måter. Den ene er at kjeden er billigere enn andre på samme vare eller varetype. Den andre er at forretningene bare selger varer i et lavt prisnivå, slik at det er gode muligheter for impulskjøp. Når prisen på en elektrisk høvel er nede i noen få hundelapper, så er det lett for de mekkeglade å handle, selv om behovet ikke er skrikende. Dette vet vi alt om...

Men en PC koster jo flere tusen kroner, og modellen det er snakk om er ingen bunnmodell med komponenter som er i ferd med å gå ut på dato. Dessuten er den ikke påtagelig mye billigere enn konkurrentene, selv om den har et par løsninger som vi ikke har sett på kokurrentene i samme prisklasse.

Det enkleste er ikke alltid det beste

TEST: Rema 1000 PC


En moderne PC som skal tilfredsstille en hjemmebruker, må ha noe mer enn grunnfunksjonene. En hjemme-PC er i stadig større grad en underholdningsmaskin, og mange vil at PCen skal kunne brukes sammen med musikkanlegg, digitalkamera, video og TV. Dessuten bør den ha kurant spillytelse, i tillegg til god lagringskapasitet.

En helt enkel PC, ribbet for alt som er moro, det er en kontormaskin på saksbehandlernes skrivebord. Slikt vil vi ikke ha hjemme.

Denne PCen er ikke noen beige anonym kasse, men har et stilig kabinett i sølvgrå og sort utførelse, og har både gode grunnkomponenter og noen godsaker i tillegg.

Spesifikasjoner

 • AMD Athlon XP2600+ prosessor 333 MHz FSB

 • MSI MS-6716 VIA-KT400 basert hovedkort

 • 512mb PC2700DDR SDRAM

 • 120 GB Seagate Barracuda 7200.7 harddisk7200 omdr./min.

 • 4x Pioneer A106D DVD+/-RW brenner

 • NVIDIA® GeForce FX5600 128MB DDR SDRAM

 • TV inn/video ut, VGA+DVI

 • 3 FireWire porter, 1 i front, 2 på bakpanel

 • 5 USB 2.0 porter, 3 i front, 2 på bakpanel

 • Integrert 5.1 surroundlyd med analoge utganger, S/PDIF inn og ut

 • 56K Fax/modem

 • 100 Mbit nettverkskort

Disse spesifikasjonene er det ikke noe å si på, de viktigste komponentene tilsvarer stort sett det som tilbys i Din Sides månedens PC-tilbud til rett under 10 000 kroner.

Rema PCen leveres uten skjerm til 8 500 kroner, 19-tommers skjermer som leveres med tilbuds-PCene, ligger på rundt 1 500 kroner, så prismessig ligger den i samme klasse.

Men det er altså to ting som skiller denne fra de fleste konkurrentene: Det smarte frontpanelet og innebygget TV/radio tuner.

Det lille ekstra

En hjemmePC vil gjerne brukes sammen med annet lyd/bilde-utstyr, og her er REMA-PCen bedre utrustet enn de aller fleste andre PCer.

TEST: Rema 1000 PC


Frontpanelet er meget både praktisk og smart. Det skjules av samme type deksel som DVD-brenneren og den ledige plassen i "etasjen over", men her kommer hele lokket ned når man trykker på knappen, ikke bare den sorte luken.

Panelet er svært omfattende, det inneholder både kortleser til de fleste typer minnekort (bortsett fra Fujifilms xD), samt tilkoblinger for alt tenkelig tilleggsutstyr. Det er kontakt for analog spillekontroller, videoutstyr, FireWire, 3x USB 2.0, og mik, linje inn og linje ut. Det eneste du må bak på maskinen for å koble til er S/PDIF inn og ut, men dette er en prioritering de fleste kan leve med.

Den andre ekstra finessen er det innebygde TV/Radio-kortet. Her får du muligheten til å bruke PCen som TV/radio og opptaksmaskin. Programvaren som styrer det hele heter Cyberlink PowerCinema, og fungerte helt glimrende. Kanalsøk og kanalvalg, organisering av fvorittkanaler og oppsett for programmering av opptak - løsningen er helt på linje med de beste separate løsningene for TV-kort som vi har testet tidligere.

Kanalskifte var øyeblikkelig, og uten ulyder av noe slag. Dette kan virke som en liten detalj, men det er fryktelige irriterende i lengden når et hvert kanalskifte både tar flere sekunder og akkompagneres av ulyder.

Programvare

PCen kommer med Windows XP Home, og en rekke programmer er ferdig innstallert:
Works Suite (som inkluderer MS Word), Pinnacle CD/DVD copy, Nero, PowerDVD, PowerDirector Pro, PowerVCR og MusicMatch.

Med disse programmene får du fullt utbytte av maskinvaren, du trenger bare å koble til videokamera - DV eller analog, minnekort fra digitalkamera eller utstyr for egne lydopptak.

Norsk bruksanvisning

TEST: Rema 1000 PC


Det følger også med en ganske fyldig norsk bruksanvisning som tar for seg generell inføring i PC-bruk og grunnleggende informasjon og brukerveiledning for denne PC-konfigurasjonen.

Vi er ikke sikre på om heftet gjør det mulig å lese seg til å mestre PC-bruk, men det fungerer fint som oppslagsverk. Språkinteresserte vil også kunne finne en del underholdning, oversettelsen byr på både fantasifulle og fantsiløse innslag. Her har man sterke tradisjoner i bransjen...

Den installerte programvaren kommer ikke med noen skriftlig dokumentasjon.

Det er satt av en egen partisjon for gjennoppretting av maskinen, Windows XP og Nero installasjons-CDer følger også med.

Ytelse, utbygging og støy


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer