Test: Samsung HMX-U10 HD-lommekamera

Selv om et kamera tar opp i HD, er det ikke sikkert kvaliteten ser ut som HD. Hvordan klarer Samsung seg?

LITEN OG HENDIG: Med en vekt på bare 95 gram er Samsung U10 sannsynligvis et av de letteste HD-kameraene på markedet.
LITEN OG HENDIG: Med en vekt på bare 95 gram er Samsung U10 sannsynligvis et av de letteste HD-kameraene på markedet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for små HD-videokamera er i ferd med å eksplodere. Det er riktignok ikke en slik eksplosjon du ser på gamle dokumentarer om amerikanske prøvesprengninger i Nevada-ørkenen, men den litt mer stille typen, slike som gjerne foregår på innsiden når folk blir forelska.

Samsung vil også være med på HD-leken, og med HMX-U10 leverer de i et lite, men likevel ganske mektig bidrag til sjangeren.

Innsiden og utsiden først

La det likevel være sagt med en gang, selv om mange av dere vet det allerede: Bare fordi spesifikasjonene lover en teknisk oppløsning på 1920 x 1080 med tretti bilder per sekund, er det overhodet ikke noen garanti for at resultatet ser bra ut. Før omverden når bildebrikken på i kamera, må den som kjent gjennom den lille bagatellen kalt optikk. Der kan det skje mye rart, og det kan skje mye rart i selve bildebehandlingsbrikken.

Før vi ser på Samsung U10s bildekvalitet skal vi ta en kikk på selve apparatet.

U10 er nemlig både liten og lett, ikke spesielt bredere enn et vanlig kompaktkamera. Den lille knekken øverst gir kameraet både et designgrep og et godt håndgrep. Skjermen på baksiden er ikke større enn to tommer, men selv om du bør se rett på skjermen for å unngå fargeforskyvninger gir den et greit nok bilde av det du fanger foran deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer