TEST: Samsung N140

Ny og forbedret utgave av Samungs første mini-bærbare.

Samsung N140
Samsung N140 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden alt blir perfekt ved første forsøk, og Samsungs første minibærbare NC10, som vi testet i sommer, er ikke noe unntak. NC10 var på ingen måte noen fadese, den fikk god omtale og har totalt solgt i over en million eksemplarer.

Men alt kan forbedres, og oppfølgeren N140 er allerede klar. Forskjellene er vesentlige, selv om de ikke er så iøynefallende ved første øyekast. Du merker dem likevel så snart du begynner å bruke maskinen.

Kommer med Windows 7 Starter

Maskinen kommer ikke lenger med XP, men med den nye slanke utgaven av Windows 7 kalt Starter. Denne er forbeholdt mini-PCer, det er begrensninger i hva slags maskinvare som kan leveres med denne, slik det var med XP.

Installerer du en fullversjon av Windows 7 på en blank harddisk i en PC tar det ikke stort mer enn et kvarter. Men den forhåndsinstallerte utgaven tok svært lang tid på å komme på plass på denne maskinen, over halvannen time! Her er det rom for endringer som gir brukeren et bedre førsteinntrykk. Dette gjelder forøvrig neppe bare Samsung, vi ser det på alle andre maskiner. Det er Microsoft som har ansvaret her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer