Test: Samsung SpinPoint 400 GB

Store er de og billigere blir de - vi har testet 400 GB fra Samsung.

Publisert
Sist oppdatert

Første gang vi testet en disk på 400 GB var i januar 2005. Den gangen var det snakk om en enorm kapasitet, men likevel ikke mer enn at vi regnet med at de fleste som kjøpte en slik disk også ville fylle den opp ganske raskt. Nedlastning er jo en ren besettelse/"hobby" for mange, som knapt får verken sett eller hørt mer enn en liten del av filene....

Prisen på en 400 GB Seagate Barracuda 7200.8 var den gang 2 990 kroner. I dag koster en 400 GB fra Samsung bare 1 250 kroner og vi ville gjerne sjekke forskjellen i ytelse.

Lun og stille

Samsung-diskene er kjent for å være blant de aller mest stillegående og denne er ikke noe unntak. Den er så stille at du knapt hører den i et stille rom, som er vanskelig å finne i dagens sommertemperaturer hvor alt som finnes av vifter og kjøleanlegg kjører for fullt...

Apropos, så bidrar den heller ikke til å heve temperaturen i omgivelsene i særlig grad. Det var oppunder 30 grader på testrommet, men selve disken ble aldri mer enn 41 grader varm noe sted på overflaten.

Utmerket ytelse

Vi testet først med HD Tach og målte en skriveytelse som startet på over 60 MB/sek og falt ned til 30 MB/sek på slutten av disken. Dette gir et gjennomsnitt på 50,5 MB/sek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer