TEST: SATA som ekstern tilkobling av harddisk

SATA er nå standard i de fleste PCer, og dukker også opp som ekstern løsning. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

For et år siden testet vi en løsning fra HighPoint, som besto av et kabinett, kabel og et SATA-kontrollerkort. Testen finner du her.

Den løsningen var beregnet på vanlige EIDE-disker, det var bare kontrollerkortet som var SATA. Kabelen mellom kontroller og kabinett var en vanlig FireWire-kabel, så SATA var ikke spesielt ”synlig” i denne sammenhengen. Men ytelsen var utmerket.

For kort tid siden skrev vi om noen nye kabinetter fra Komplett, som også støtter SATA. Artikkelen finner du her.

Den viktigste forskjellen mellom disse og den forrige løsningen er at du bruker en SATA-port som allerede finnes i PCen din. Det kommer med en brakett, som du fester i en ledig kortplass. Kabelen på innsiden plugges i en ledig SATA-kontakt – det er det hele.

Kabinettet støtter EIDE (parallell ATA) internt, og har både SATA og USB-tilkobling til PC. Ganske fleksibelt med andre ord.

Kabelen mellom kabinettet og braketten som er montert i PCen er forskjellig fra kabler beregnet på intern SATA. Kontaktene ligner ved første øyekast på de som sitter på en standard SATA-kabel, men de er ikke kompatible. De er flate og av samme bredde, men vesentlig mer solide, de er også skjermet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.