TEST: Shuttle XS 3510MA

Den er flat, liten og leverer det den skal.

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Shuttle var tidlig ute med små PC-er, som i sin tid ble kalt mini-PC-er. I dag er dette formatet ikke lenger "mini", men likevel lavt i forhold til ordinære stasjonære PC-er.

Men små PC-er er praktiske i visse sammenhenger, spesielt hvis de i tillegg er støysvake og kraftige nok. Her kommer den nye XS35-serien inn i bildet.

Dette er maskiner som er bare litt større enn en tradisjonell ekstern harddisk. Den er basert på den nyeste ION2-platformen som består av en dobbeltkjerne Intel Atom prosessor kombinert med grafikkbrikke fra nVidia. Dermed får du en nærmest lydløs maskin, det eneste som roterer og kan lage litt støy er harddisken og DVD-drevet.

Opp å stå

Maskinen er nærmest perforert, bare på kortsidene er det hele paneler med åpninger til optisk drev eller tilkoblinger. Ellers består kabinettet av et metallgitter med plast på utsiden, med et utall åpninger.

Maskinen er laget for å stå oppreist, og det følger med en fot som skrus fast på den ene langsiden. Det er ingen føtter, og det står uttrykkelig at maskinen skal plasseres på høykant, enten med foten eller et alternativt feste for montering på baksiden av en skjerm med VESA-feste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer