TEST: Siemens trådløs telefon, WLAN og ruter - alt i samme boks

I stedet for å ha det rotete med mange bokser og ledninger til PC-nettverk og telefon, så kan du erstatte alle disse med en eneste boks fra Siemens. Vi har testet.

TEST: Siemens trådløs telefon, WLAN og ruter - alt i samme boks
Publisert
Sist oppdatert

Poenget med trådløst utstyr er å slippe å ha ledninger over alt, det sier seg selv. Men der hvor det trådløse utstyret møter kablene, har det en tendens til å samle seg svært mange kabler.

For de som fremdeles sverger til fasttelefon, og helst en trådløs, blir det dobbelt opp med basestasjonen hvis du i tillegg skal ha trådløst nett til din bærbare.

Siemens har samlet disse to basestasjonene i en boks, som håndterer både DECT-telefon og WLAN med 54 Mbit 802.11g.

Installasjon

Ruteren kobles til som vanlig til ADSL-modem eller kabelmodem fra WAN-kontakten. Det er også én LAN-kontakt til kablet nett på innsiden. Tanken er at man har en stasjonær PC stående der hvor Internettilkoblingen kommer inn i huset. Videre har man en eller flere bærbare med WLAN innebygget eller på PCMCIA-kort, eventuelt stasjonære PCer med trådløst kort i PCI-format eller som ekstern USB-enhet.

Trenger du flere PCer koblet til kablet nettverk, må du altså kjøpe en svitsj eller hub i tillegg.

Tilkoblingen til analog telefonlinje sitter på undersiden av basestasjonen (det finnes også en ISDN-utgave som heter SX550i). Du kan knytte opptil 6 trådløse håndsett til basestasjonen, disse kan også ringe internt til hverandre, og brukes som hustelefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer