TEST: Smart fjernstyring av ekstra PC

Er man så heldig å ha både bærbar og stasjonær PC er det flere smarte måter å bruke dem sammen på. Denne gangen har vi testet Win2VNC, som er en meget elegant måte å fjernstyre ekstra-PCen på.

TEST: Smart fjernstyring av ekstra PC
Publisert
Sist oppdatert

Sitter du med 2 PCer i nettverket, for eksempel en bærbar i tillegg til den stasjonære, er det flere måter å bruke begge maskinene på, ved hjelp av enkle programmer. Vi har tidligere skrevet om Maxivista - en løsning hvor du kan bruke den bærbare som ekstra skjerm til den stasjonære (eller omvendt). Denne artikkelen finner du her.

En slik løsning er utmerket dersom du først og fremst trenger mer skjermflate, og at de programmene du vil kjøre befinner seg på hovedmaskinen.

Hvis du vil kjøre flere programmer samtidig, som allerede befinner seg på de respektive PCene, kan det være vel så praktisk å kunne styre begge maskinene fra ett felles tastatur og mus.

Dette gjøres elegant med programvaren Win2VNC.

Ikke akkurat fjernstyring

Det finnes flere måter å fjernstyre PCer på, Windows XP har programvare for dette integrert i operativsystemet - Remote Desktop Connection. Det finnes også andre tilsvarende løsninger, som gjør at du får opp skjermbildet til den andre PCen på hoved-PCen, og kan fjernstyre den derfra.

Men i vårt tilfelle ønsker vi "nærstyring", siden poenget er at begge maskinene skal stå ved siden av hverandre på samme skrivebord. Derfor er det heller ikke noe poeng å få opp skjermbildet på hoved-PCen i tillegg til den bærbare. Tvert i mot.

Det som er interessant er selve fjernstyringen, ikke overføringen av skjermbildet.

Og det er dette Win2VNC byr på! Og måten det gjøres på er i tillegg svært elegant.

Installasjon og bruk

Du installerer Win2VNC på hoved-PCen, og en VNC-server som kjører på PCen du vil styre. Så er det bare å starte Win2VNC, og skrive inn IP-adressen til PCen som skal styres i innloggingsvinduet.

På hovedPCen kan du åpne et programvindu med forskjellige valg. Her merker du av i hvilken retning den andre PCen står, du kan velge i alle retninger - opp, ned eller til sidene.

TEST: Smart fjernstyring av ekstra PC


Slik fungerer det: Når muspekeren treffer en 1-piksel bred sone i skjermkanten på i den retningen du har valgt "hopper" muspekeren over til den andre PCen, og tastaturet virker nå også på denne maskinen.

Tilsvarende hopper muspekeren tilbake når du beveger den tilbake i motsatt retning.

Enkelt og genialt.

Noen småting

Det er et par ting som ikke er helt på plass enda. Spesielle tastekombinasjoner, som Alt-Tab, Ctrl-Alt-Del osv fungerer ikke over til den andre maskinen. Tilleggsfunksjonene på vår mus - rulle og vippehjul - fungerte heller ikke.

På vår 2-skjerms løsning med Matrox G450, hoppet muspekeren forbi den første skjermen og over på den andre hvis vi beveget musen raskt. Løsningen var å være litt forsiktig når vi skulle tilbake til hoved-PCen.

Programmet er gratis og kan lastes ned her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer