TEST: Smart fjernstyring av ekstra PC

Er man så heldig å ha både bærbar og stasjonær PC er det flere smarte måter å bruke dem sammen på. Denne gangen har vi testet Win2VNC, som er en meget elegant måte å fjernstyre ekstra-PCen på.

TEST: Smart fjernstyring av ekstra PC
Publisert
Sist oppdatert

Sitter du med 2 PCer i nettverket, for eksempel en bærbar i tillegg til den stasjonære, er det flere måter å bruke begge maskinene på, ved hjelp av enkle programmer. Vi har tidligere skrevet om Maxivista - en løsning hvor du kan bruke den bærbare som ekstra skjerm til den stasjonære (eller omvendt). Denne artikkelen finner du her.

En slik løsning er utmerket dersom du først og fremst trenger mer skjermflate, og at de programmene du vil kjøre befinner seg på hovedmaskinen.

Hvis du vil kjøre flere programmer samtidig, som allerede befinner seg på de respektive PCene, kan det være vel så praktisk å kunne styre begge maskinene fra ett felles tastatur og mus.

Dette gjøres elegant med programvaren Win2VNC.

Ikke akkurat fjernstyring

Det finnes flere måter å fjernstyre PCer på, Windows XP har programvare for dette integrert i operativsystemet - Remote Desktop Connection. Det finnes også andre tilsvarende løsninger, som gjør at du får opp skjermbildet til den andre PCen på hoved-PCen, og kan fjernstyre den derfra.

Men i vårt tilfelle ønsker vi "nærstyring", siden poenget er at begge maskinene skal stå ved siden av hverandre på samme skrivebord. Derfor er det heller ikke noe poeng å få opp skjermbildet på hoved-PCen i tillegg til den bærbare. Tvert i mot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.