Test: Smart tastatur og mus fra Logitech

Kan mus og tastatur revolusjonere PC-bruken? Vi tester Logitechs MX5500 Revolution

Publisert
Sist oppdatert

Logitech har en lang tradisjon med tastaturer og mus som tilbyr mer fuksjonalitet enn standardutgavene. Spesielt etter at PCbruken ble mer omfattende og nye teknikker og bruksområder ble utbredt.

Slik de fleste bruker PC i dag er det like viktig med kontrollfunksjoner som ren tekstskriving. Det er dette Logitech har tatt tak i med sine avanserte tastaturer, og i enda større grad med kombinasjonen mus/tastatur som selges under navnet Desktop.

At tastatur og mus er trådløst er en selvfølge hos de avanserte utgavene. De mest avanserte utgavene har alltid brukt Bluetooth, siden dette gir best rekkevidde og størst fleksibilitet i plassering.

Den siste Desktop-løsningen heter i all enkelhet Cordless Desktop MX 5500 Revolution, og er spekket med smarte finesser.

Grunntanken er at oppgaver som vanligvis krever endel musbruk erstattes av smarte knapper og tastekombinasjoner lett tilgjengelig på tastaturet. I tillegg er også musa utstyrt med snarveier, slik at du får en stor ergonomisk gevinst ved å bruke disse.

Installasjon

Logitech har en felles programvare for sine mus og tastaturer som heter SetPoint. Denne tilpasser seg de produktene som er installert og gir deg valgmulighetene som er tilgjengelig.

Etter installasjon er det bare å sette i batterier (musa har oppladbare og stativ/lader følger med) og gå gjennom Blutooth-tilknytningen, så er alt klart til bruk. Det var ingen problemer med dette, og Blutooth har fungert utmerket i hele testperioden så langt. Også etter at systemet har vær helt avslått, noe som vi har opplevd krøll med i andre sammenhenger.

Tastatur og mus virker selvsagt umiddelbart etter installasjonen, med flere av de smarte tilleggsgfinessene på plass. Men det er nyttig å gå gjennom valgmulighetene og legge inn dine egne valg.

Test: Smart tastatur og mus fra Logitech
Test: Smart tastatur og mus fra Logitech
For tastaturet kan du for eksempel deaktivere taster som CapsLock, ScrollLock og Insert, og hvis du spiller mye kan du også deaktivere Windows-tasten til venstre for mellomromstasten.

Test: Smart tastatur og mus fra Logitech


I bruk

Tastaturet er utmerket i bruk, med rekkevidde på flere meter. Vi kunne til og med sitte i rommet ved siden av og skrive, men fant fort ut at dette ikke var spesielt praktisk ;-)

Tastene er behagelige og stille, det er ingen klikkelyd, men mekanismen gir en klart definert fysisk tilbakemelding.

Layouten er fornuftig etter vår smak, ekstraknappene er ikke i veien, men plassert for seg selv eller i en annen høyde enn de ordinære.

Det er "moderne" 5-knappers felt til høyre for Enter, slik at du ikke har noen Insert-knapp å deise borti. Dette er en vanesak, men vi liker det.

Test: Smart tastatur og mus fra Logitech


Displayet kan vise forskjellige parametre, som temperatur(!) og klokke, mailvarsling, oversikt over snarveier og titler på forskjellige media som spilles i øyebllikket.

Test: Smart tastatur og mus fra Logitech


Musen er imponerende rask, presis og jevn i bevegelsene på alle typer underlag. Om vi kjørte den rett på skrivebordet, på musematten, på buksebeinet eller i håndflaten var det ingen forskjell!

Skrollehjulet snurrer av seg selv hvis du gir det fart, kjekt hvis du skal skrolle i lange dokumenter. Følsomhet og oppførsel kan du stille inn i SetPoint etter egen smak.

Hjulet for tommelen henter opp en liste under muspekeren over dokumentene/programmene som er åpnet, og du kan rulle deg gjennom og skifte fokus direkte. I Vista får du opp 3D-visningen av programvinduene.

I tillegg er det en knapp foran skrollehjulet som du kan knytte til f.eks. en søketjeneste. Da åpner det seg et nettleservindu med din valgte søkemotor med et knappetrykk.

Test: Smart tastatur og mus fra Logitech


Det er også to andre knapper på venstre side som du kan gi forskjellige funksjoner.

Konklusjon

Cordless Desktop MX 5500 Revolutioner en luksusutgave, med et glimrende tastatur og imponerende mus. Tar du i bruk de smarte løsningene som dette oppsettet byr på får du en klar ergonomisk gevinst.

Prisen er fra ca 1 200 kroner og oppover i nettbutikkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer