Samsung Galaxy Book Flex

TEST: Solid comeback

Samsung har vært en savnet aktør i PC-bransjen i Europa.

GALAXY BOOK FLEX: Vi er spesielt imponert over batteritiden til Samsungs nye PC. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GALAXY BOOK FLEX: Vi er spesielt imponert over batteritiden til Samsungs nye PC. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I 2014 valgte Samsung å trekke seg ut av det europeiske PC-markedet, og nordmenn har siden den gang måttet se langt etter mobilkongens bærbare PC-er.

Da var det for mange en kjærkommen nyhet da Samsung forrige måned kunngjorde at de vender tilbake til Europa og Norge, og det med tre bærbare nyheter.

Galaxy Book

I Norge er det tydelig at Samsung satser på premiummarkedet. Den rimeligste av de tre PC-ene starter på i underkant av 15.000 kroner – det er Galaxy Book S – mens Galaxy Book Flex, som står foran oss på testbenken, har en prislapp på 23.400 kroner.

Til den prisen får du et 2.i-1-design med en berøringsskjerm på 13,3 tommer med QLED-panel (ja, samme opplegg som Samsungs dyreste TV-er), en tiende generasjon Intel Core i7-prosessor med Iris Plus-grafikk, 16 GB minne, lynrask 512 GB SSD-lagring og Samsungs S-Pen. Galaxy Book Flex har også Bluetooth 5, WiFi 6, 2 Thunderbolt 3-porter og kombinert UFS- og microSD-skuff.

Og ja, integrert trådløs lader i styreflaten.

Design

Samsung har fått et lite rykte på seg at de ofte kopierer Apple, men med Galaxy Book Flex gjør selskapet ingenting for å kopiere Apple. Heldigvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.