Samsung Galaxy Book Flex

TEST: Solid comeback

Samsung har vært en savnet aktør i PC-bransjen i Europa.

GALAXY BOOK FLEX: Vi er spesielt imponert over batteritiden til Samsungs nye PC. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GALAXY BOOK FLEX: Vi er spesielt imponert over batteritiden til Samsungs nye PC. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I 2014 valgte Samsung å trekke seg ut av det europeiske PC-markedet, og nordmenn har siden den gang måttet se langt etter mobilkongens bærbare PC-er.

Da var det for mange en kjærkommen nyhet da Samsung forrige måned kunngjorde at de vender tilbake til Europa og Norge, og det med tre bærbare nyheter.

Galaxy Book

I Norge er det tydelig at Samsung satser på premiummarkedet. Den rimeligste av de tre PC-ene starter på i underkant av 15.000 kroner – det er Galaxy Book S – mens Galaxy Book Flex, som står foran oss på testbenken, har en prislapp på 23.400 kroner.

Til den prisen får du et 2.i-1-design med en berøringsskjerm på 13,3 tommer med QLED-panel (ja, samme opplegg som Samsungs dyreste TV-er), en tiende generasjon Intel Core i7-prosessor med Iris Plus-grafikk, 16 GB minne, lynrask 512 GB SSD-lagring og Samsungs S-Pen. Galaxy Book Flex har også Bluetooth 5, WiFi 6, 2 Thunderbolt 3-porter og kombinert UFS- og microSD-skuff.

Og ja, integrert trådløs lader i styreflaten.

Design

Samsung har fått et lite rykte på seg at de ofte kopierer Apple, men med Galaxy Book Flex gjør selskapet ingenting for å kopiere Apple. Heldigvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer